- Home
- Over ons
- add remove Armagnac
- add remove Calvados
- add remove Cognac
- add remove Eau de Vie
- add remove Genever
-
add
remove
Gin
- add remove Grappa
- add remove Likeur
- add remove Mezcal
- add remove Pineau
- add remove Pisco
- add remove Porto
-
add
remove
Rum
-
add
remove
Land
- La Réunion
- Guadeloupe
- Dominicaanse Republiek
- Guyana
- Indonesië
- Brasilië
- Andere
- Colombië
- Guatemala
- Filipijnen
- Panama
- Martinique
- Barbados
- Trinidad & Tobago
- Frankrijk
- Mexico
- Cuba
- El Salvador
- Indië
- Verenigd Koninkrijk
- Japan
- Jamaica
- Portugal
- Vietnam
- Verenigde Staten
- Italië
- Thailand
- Grenada
- Paraguay
- Nouvelle Zélande
- Mauritius
- BZ
- Frankrijk
- Andere
- add remove Type
- add remove Style
- add remove subcategorie
-
add
remove
Land
- add remove Tequila
- add remove Vermouth
- add remove Vodka
-
add
remove
Whisky
- add remove Andere
- BIO
- Giftpacks
- Single Cask Premium Spirits
- % Promoties %
That Boutique - Y Destillerie Ralf Hauer Batch 1 - 4 Y
Het is weer een primeur, en weer een nieuw label voor deze Duitse distilleerderij. Onze Saillt Mòr is gerijpt in een ex-sherry vat, met een finish in een Bourbon vat - vreemd genoeg andersom dan bij de meeste sherry whisky's! We hebben deze gebotteld op vatsterkte - 64,1% abv
De geschiedenis van distillatie is niet nieuw, want de distillatievergunning werd al in 1602 verleend! Graandistillatie was niet toegestaan op deze oorspronkelijke vergunning, maar in 2009 werden plannen opgesteld voor een whiskystokerij. De naam Saillt Mòr [s??lt mo?r] komt uit het Gaelisch en betekent "grote zoutziederij", aangezien de grootste van de 7 oude zoutziederijen (gradeertorens) zich op de plaats van de huidige distilleerderij bevond.
|DEGUSTATIEKAART|
• Neus
Ziltig, kruidig, varen, bladerig, bosgrond, eiken, kruiden, framboos, bladeren.
• Mond
Romige vanille, en houtkruiden. Bosvruchten volgen. Kruiden, groen en kruidige afdronk.
Datasheet
- Land
- Schotland
- Age
- 4Y
- Volume
- 0.5
- Merk
- That Boutique Y
- Alcoholgraad
- 64.1°
Specifieke referenties