Absinthe Verte NV - 40 %

L'Absinthe Verte NV is een moderne absint die inspiratie haalt uit traditionele Franse recepten, terwijl het een gedurfde eigentijdse toets toevoegt.
Gecreëerd door George Rowley in 2008, is deze absint geïnspireerd door onderzoek dat is uitgevoerd in de Schimmel Library, de oudste kruidkundige bibliotheek in Europa.
Hoewel de klassieke ingrediënten van absint, zoals alsem, venkel en steranijs, goed vertegenwoordigd zijn, voegen meer innovatieve elementen zoals natuurlijke vanille uit Madagaskar en cacaobonen een unieke zoetheid en complexiteit toe. De naam "Envy" (NV) roept gevoelens van passie, verlangen en bewondering op—een drank die zo begeerd is dat het afgunst oproept bij degenen die hem nog niet geproefd hebben.

PROEFNOTITIES

NEUS: Bij het openen komen intense aroma's van anijsachtige kruiden naar voren, aangevuld met zachte en subtiele tonen van vanille en munt. Het geheel is verfrissend en uitnodigend.

SMAAK: De smaakaanzet is levendig en rijk, waarbij klassieke smaken van anijs en alsem worden gemengd met een moderne, romige toets van cacao. Vanille brengt een gebalanceerde zoetheid, in evenwicht gehouden door de licht aardse bitterheid van venkel en alsem. Het geheel is harmonieus, met een mooie rondheid in de mond.

AFDRONK: Lang en zijdeachtig, de afdronk onthult zoete tonen van vanille en cacao, vermengd met een verfrissend vleugje munt en een subtiele bitterheid van kruiden die aangenaam blijft hangen.

MH1722

Datasheet

Land
Frankrijk
Volume
0.7
Merk
La Fée
Alcoholgraad
40°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.