

Cihuatan 12 Jaar Cinabrio is een uitzonderlijke rum uit El Salvador, zorgvuldig gemaakt van suikerrietsiroop en melasse.
De naam, "Cinabrio," is geïnspireerd op cinnaber, een rood mineraal dat door de Maya's werd gebruikt om hun zonnegod, Kinich Ahau, te eren.
Deze rum heeft minstens 12 jaar gerijpt in de kelders van Licorera Cihuatan, in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten.
De rijke geschiedenis en ambachtelijke productiemethode van deze rum maken het tot een ware viering van de Maya-cultuur en Salvadoriaans vakmanschap.
PROEFNOTITIES :
NEUS: Een aangename balans tussen fruitige en zure aroma's en licht geroosterde tonen. Zachte kruiden, zoals vanille en kaneel, komen delicaat naar voren en bieden een zacht aromatisch profiel. Bij verluchting komen tonen van citroensiroop en granaatappelsap naar voren, gevolgd door steeds geconcentreerdere rode vruchten met vanille en licht geroosterde zachte kruiden.
SMAAK : Zoet en gemakkelijk te drinken, het opent met tonen van grenadine met citrusaccenten. Zachte kruiden nemen het midden van de mond over, vergezeld van een zachte karamel die de smaakpapillen omhult. De vruchten komen terug, deze keer versterkt met geroosterde accenten.
AFDRONK : Rond en licht, de afdronk wordt gekenmerkt door vanille die een laatste rondje door het gehemelte maakt voordat deze zachtjes verdwijnt.
Datasheet
Specifieke referenties
Sortilège Crème d’érable combineert Canadese whisky met heerlijke Quebecse ahornsiroop, alles verfijnd met een vleugje room, voor een aangename zoetheid en een voortreffelijke smaakcombinatie.
De Penderyn-distilleerderij produceert bekroonde single malt whisky's en sterke dranken aan de voet van de prachtige heuvels van de Brecon Beacons in Zuid-Wales. Penderyn Madeira wordt gerijpt in voormalige bourbonvaten en vervolgens in oude Madeirawijnvaten om het zijn volledige karakter te geven.
Creatie #6 kan in twee woorden worden beschreven: RUM + RAISIN. Onze zesde creatie combineert Pedro Ximénez vaten en Jamaicaanse rumvaten met onze rokerige spirit. rokerige spirit wat resulteert in smaken van geroosterde Jamaica gembercake, Bonfire Toffee, gekruide pruimenjam, Amaretto kersen en Daim bar.
Een geturfde single malt uit de Highlands, de whisky van het Schotse landschap uit de Hooglanden en eilanden. Al deze elementen zijn terug te vinden in de kunst van Murray Robertson, die de historische geologie van Schotland verkent en verbindt met de fauna, flora en alles wat het land, de mensen, de producten en natuurlijk whisky vormt.
De Maya's waren een hechte gemeenschap die veel waarde hechtten aan liefde en relaties. Om liefde aan te trekken, voerden ze een eenvoudig en betoverend ritueel uit: in een Sahumerio verbrandden ze lekkernijen om de gunst van de godin Chantico te winnen. Elke lekkernij had een betekenis: gedroogde bloemen of bloemenhoning voor romantiek, gedroogde vruchten voor familiewaarden, wierook voor vriendschap, cacao, zaden en boters voor bescherming.