

Datasheet
Specifieke referenties
De HSE Vieux XO rum is een ware parel die de excellentie van de Habitation Saint-Etienne belichaamt. Deze rum, met de Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) Martinique, is een zorgvuldig samengestelde mix van de oudste jaargangen, waarvan sommige teruggaan tot 1960. Deze langdurige rijping in eiken vaten geeft deze spirit een uitzonderlijke rijkdom en complexiteit. Met zijn prachtige amberkleurige tint en unieke aromatische profiel is de HSE XO rum een referentie voor liefhebbers van hoogwaardige gerijpte rum. Deze rum is veelvuldig bekroond: Zilveren Medaille op het Concours Général Agricole in Parijs en op het Concours Mondial de Bruxelles in 2007, gevolgd door een Gouden Medaille in 2018, wat getuigt van zijn ongeëvenaarde kwaliteit en aantrekkingskracht bij professionals en ke...
Alle gecertificeerde mezcal zal de wetenschappelijke naam van de plant vermelden met de term Agave, terwijl de gebruikelijke naam die in de gemeenschap en door de producent wordt gebruikt, wordt vermeld als Maguey. Bijvoorbeeld, Maguey espadin is een Agave angustifolia.
De Sortilège Bosbessen is een Canadese whisky-likeur met esdoornsiroop, verrijkt met de heerlijke smaken van de beroemde wilde bosbessen uit de regio Lac Saint-Jean. Het resultaat is een opmerkelijk verfijnde likeur die zowel fruitig als licht zoet is. Het wordt het best gekoeld of met ijs geserveerd, en dankzij de rijke smaak is het ook geschikt voor koffie en cocktails. U kunt het ook puur serveren als perfecte afsluiter van een voortreffelijke maaltijd. Sortilège wordt bereid volgens een origineel recept van de afstammelingen van de eerste kolonisten van Quebec, die de whiskybrouwtechnieken van de Nieuwe Wereld meenamen en een lokaal inheems ingrediënt, esdoornsiroop, toevoegden om een echt unieke spirit te creëren.
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.
Botran Solera 18Y is een rum die gerijpt is op grote hoogte in de bergen van Guatemala. Het is gemaakt van een blend van rum die tussen de 5 en 18 jaar oud is en heeft een Solera-rijping ondergaan. De Amerikaanse eiken vaten die voor het Solera-proces worden gebruikt, zijn voormalige Sherry- en Portvaten. Bovendien bevinden de rijpingskelders zich op een hoogte van 2.300 meter, wat het rijpingsproces intensiveert en delicate aroma's van vanille, tabak en sandelhout ontwikkelt.
In deze reeks zijn de hand en ervaring van de wijnmaker onmisbaar om bijzondere aandacht te schenken aan deze wijnstokken uit de biologische wijnbouw, die uiteindelijk een Armagnac van zeldzame puurheid en opwindende rijkdom zullen voortbrengen. Een terugkeer naar de oorsprong, naar het begin, waar de wijnstokken in Armagnac de grillen van de natuur accepteerden.