

Ontdek een gedurfde en verfijnde fusie, geboren uit de wens om te innoveren van Francis Abécassis en zijn team.
Deze nieuwe blend is een eerbetoon aan de aroma's van sinaasappelschil en kaneel die harmonieus samensmelten met de rijkdom van Cognac, en biedt een unieke en betoverende zintuiglijke ervaring.
De expertise van de keldermeester, Isabelle Couprie, maakte het mogelijk om deze uitzonderlijke likeur te creëren na lange reflecties en talloze tests.
PROEFNOTITIES :
KLEUR: Oud goud met amberkleurige reflecties.
NEUS: De eerste sensaties zijn kaneel en peperige kruiden. Dan komen de tonen van gekonfijte sinaasappel die nauw verbonden zijn met de rijke, zachte en warme kant van kaneel.
SMAAK: Kaneel explodeert aan het begin van het gehemelte, gevolgd door zoete smaken van gekonfijte sinaasappel en marmelade.
AFDRONK: Perfecte combinatie van sinaasappel, kaneel en complexe kruiden.
Specifieke referenties
Geproduceerd in de Dominicaanse Republiek, is Matusalem Gran Reserva een premium rum in Cubaanse stijl. Gerijpt volgens een solerasysteem, heeft het ongeveer vijftien jaar in vaten gezeten. Zacht en tegelijkertijd kruidig, het wordt gekenmerkt door tonen van sinaasappelschil, banaan, vanille en kaneel. Minder zoet in vergelijking met veel andere huidige rumsoorten, blijft het licht en gemakkelijk te drinken.
LA TOMATO is een speciale drank, zeer gerespecteerd in de veeleisende Japanse mixologie. Verse tomatensap wordt gemengd met siroop en neutrale witte alcohol om een zacht, delicaat en zeer aromatisch product te creëren. Wat deze drank subliem maakt, ligt in de eenvoud van de ingrediënten en de precisie waarmee ze worden gemengd.
Sortilège is een unieke mix van Canadese whisky en esdoornsiroop. Gemaakt uit de rijkdom en authenticiteit van het platteland van Quebec, biedt deze likeur de perfecte balans tussen de bedwelmende kracht van Canadese whisky en de karakteristieke smaak van esdoornsiroop, wat resulteert in een likeur van opmerkelijke verfijning.
De Crème de Pêche de Vigne Merlet wordt gemaakt van deze zeer bijzondere variëteit, die vroeger langs de wijngaarden werd verbouwd, klein van formaat en met rood en wit vruchtvlees.
Trois Citrus is de herinterpretatie van de traditionele sinaasappellikeur door Merlet: triple sec. Hiervoor werkte de familie Merlet samen met een van 's werelds beste bartenders, Tony Conigliaro, om een perfect product te creëren voor gebruik in cocktails. Trois Citrus combineert drie soorten citrusvruchten: bittere sinaasappel, bloedsinaasappel en citroen.
De Merlet Crème de Mûre combineert twee soorten bramen, met een vleugje andere rode vruchten, die elkaar aanvullen en rijkdom en complexiteit toevoegen. De familie Merlet betrekt hun vruchten van partnerproducenten om een constante kwaliteit te garanderen.