

Voor zijn dertiende editie: Onze Boulet de Canon is het resultaat van het rijpen van onze klassieke Boulet de Canon-melange (Nicaragua en Panama) gedurende 8 maanden in geturfde whiskyvaten, gevolgd door een rooksessie met hooi tijdens een maceratie van 48 uur.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Noten van as, gegrild vlees en tabak vermengd met karamel vormen een onweerstaanbaar boeket.
SMAAK: De rokerige en turfachtige tonen zijn duidelijk aanwezig. Geroosterde mout, gedroogd hooi en ook kruidige tonen van Provençaalse kruiden zijn gemakkelijk te herkennen.
AFDRONK: De afdronk roept een kampvuur op dat is veranderd in een barbecue.
Datasheet
Specifieke referenties
Madrecuishe Maguey madrecuishe (madre-cuixe, madrecuixe) is een karwinskii-agave. Het groeit voornamelijk in droge klimaten en neemt meestal een hoge, cilindrische vorm aan. Vanwege de dichte kern van de agave en het lage watergehalte heeft mezcal gemaakt van maguey madre-cuishe over het algemeen een hoge mineraliteit met plantaardige en bloemige tonen.
Een Speyside Single Malt met een afwerking in Sauternes vaten. Alle elegantie en verfijning die men mag verwachten van een Speyside whisky. Dit wordt zo goed geïllustreerd door het prachtige schilderij van mijn achterneef, de beroemde Schotse kunstenaar Archibald Dunbar McIntosh, die in zijn kunstwerk al de warmte van het Schotse landschap en zijn unieke en steeds veranderende contouren onthult.
De Doorly's 14 Jaar is een uitzonderlijke rum afkomstig van de gerenommeerde Foursquare-distilleerderij aan de zonnige stranden van Barbados. Zorgvuldig gerijpt in Bourbon- en Madeira-vaten, belichaamt deze rum de perfecte balans tussen verfijning en aromatische intensiteit. Elke slok brengt je naar het paradijselijke universum van Barbados, waar de rumtraditie een ware passie is.
Samengesteld uit rum uit Brits Guyana, Barbados en Trinidad en Tobago, is de "Caribbean" blend vol aroma's. De rum wordt 3 tot 5 jaar gerijpt in Bourbon-vaten in het Caribisch gebied, daarna geïmporteerd naar Europa en zorgvuldig geproefd om deel uit te maken van de uiteindelijke blend.
De oorsprong van de familie Koch gaat terug tot de tijd van de Mexicaanse Revolutie, toen de familie van oprichter Carlos Moreno begon in de wereld van mezcal. Vandaag de dag blijven ze groeien en zijn ze trots op hun samenwerking met meer dan 52 producentenfamilies uit 18 gemeenschappen in de staat Oaxaca, waardoor ze een internationale aanwezigheid hebben in meer dan 16 landen.
Koch Arroqueno wordt gemaakt met wilde Arroqueno maguey (Agave Americana). Over het algemeen kan deze agave tot 20 jaar nodig hebben om te rijpen, voordat hij op traditionele wijze in een kuil wordt geroosterd.