Baie Des Trésors Fleurs Du Vent 49.8%

2021 was een jaar dat vooral gekenmerkt werd door droogte in Martinique, vooral op het schiereiland Caravelle.
Deze zeldzame klimatologische omstandigheden hebben geleid tot een historische vintage, die uitzonderlijk verfijnde rum produceerde.
Baie Des Trésors Fleurs Du Vent is een waar juweel van dit unieke terroir.
Gemaakt van de suikerriet van het perceel "Spoutourne" en gerijpt in Amerikaans eiken vaten, belichaamt deze landbouwrum de elegantie en complexiteit van de Martinique-rums.

PROEFNOTITIES :

NEUS: Vanaf het begin is de neus expressief met frisse en plantaardige noten die doen denken aan gedroogd suikerriet en wilde kruiden. Subtiele hout- en harsaccenten mengen zich met vanille-aroma's. Ook zijn er geroosterde en gebrande tonen van hazelnoten en amandelen waarneembaar, gevolgd door bloemige en kruidige accenten.

SMAAK : De aanval op het gehemelte is licht, maar onthult geleidelijk een complex aromatisch palet. De rum verrast door zijn rijkdom en onthult een intens bloemboeket en citrusnoten. Er ontwikkelt zich een mooie rondheid die het gehemelte omhult met vanille, zoete amandelen, salie en umami.

AFDRONK : De afdronk is lang en gespannen, met smaken van gedroogde vruchten zoals amandelen, dadels en hazelnoten. Het laat een blijvende indruk achter van zoetheid en complexiteit, waardoor deze rum een perfecte keuze is voor kenners.

RHUM1041

Datasheet

Land
Martinique
Volume
0.7
Merk
Baie des Trésors
Alcoholgraad
49.8°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.