Baie Des Trésors Karakoli 52%

Baie des Trésors Karakoli is een waar juweel onder de oude rum, die een belangrijke mijlpaal markeert in de geschiedenis van het huis Baie des Trésors.
Karakoli, de eerste oude rum van deze gerenommeerde Martinique distilleerderij, is een pure suikerriet rum gedistilleerd in 2019 en gedurende 3 jaar gerijpt in eikenhouten vaten. Het suikerriet komt van het dorre
Spoutourne perceel, bekend om zijn bijdrage aan de Fleurs du Vent cuvée.
Deze langdurige rijping brengt een ongeëvenaarde rijkdom en complexiteit, eer betuigend aan de uitzonderlijke kwaliteit van de vulkanische gronden van het Caravelle schiereiland.

PROEFNOTITIES :

KLEUR: Een schitterende gouden kleur, doorspekt met amberkleurige en licht roodachtige highlights, die getuigen van zijn rijkdom en zijn rijping in eikenhouten vaten.

NEUS: Vanaf de eerste neus onthult Karakoli opmerkelijke complexiteit en kracht. Delicate houtachtige noten verweven zich met gebakachtige nuances van gekarameliseerde vanille en gedroogde kokosnoot, typisch voor Amerikaans eikenhout. Het boeket ontwikkelt zich naar frisse en uitgesproken bloemige accenten, gevolgd door tonen van gedroogde tabak en balsamico accenten met koffie en chocolade. Op de achtergrond voltooien specerijen (bloemenpeper, kaneel), gedroogde bloemen en een vleugje saffraan dit rijke en harmonieuze aromatische profiel.

SMAAK: De aanval is soepel, gekenmerkt door een elegante en goed geïntegreerde tanninestructuur. De zijdezachte textuur omhult het gehemelte, onthult bloemige en balsamico aroma's (honing, specerijen, roosteren). Het gehemelte is rond en ruim, perfect uitgebalanceerd, eindigend met een intense, frisse en rijke afdronk die lang in de mond blijft hangen.

RHUM1042

Datasheet

Land
Martinique
Volume
0.7
Merk
Baie des Trésors
Alcoholgraad
52°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.