St Etienne Extra Vieux Marquis De Terme 2014- 48 %

De St Etienne Extra Vieux Marquis De Terme 2014 is een uitzonderlijke landbouwrum van het prestigieuze HSE (Habitation Saint-Etienne) huis in Martinique.
Deze unieke nectar is het resultaat van eeuwenoude expertise gecombineerd met innovatieve verouderingstechnieken.
6 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten voordat hij een uitzonderlijke afwerking kreeg in vaten die eerder de grand cru classé van Margaux, Château Marquis de Terme, bevatten, biedt deze rum een ongeëvenaarde aromatische rijkdom en diepte.

PROEFNOTITIES

KLEUR: Deze rum valt op door zijn amberkleurige uiterlijk met gouden reflecties, wat getuigt van zijn lange rijping.

NEUS: De neus onthult een verbazingwekkende aromatische complexiteit waarin geuren van rijp fruit, milde specerijen en een subtiele hint van hout, geërfd van zijn tijd in eiken vaten en Margaux vaten, zijn verweven. Geuren van rood fruit, kirsch en een vleugje cacao versterken dit aromatische boeket.

SMAAK: In de mond toont de St Etienne Extra Vieux Marquis De Terme 2014 een mooie structuur, in balans tussen de zoetheid van karamel, de rijkdom van gekonfijt fruit en de subtiliteit van specerijen. Smaken van zwarte druiven en zwarte bes brengen een intense fruitige noot, terwijl drop diepte toevoegt. De houttonen, fijn en elegant, verwarmen het profiel van deze rum.

AFDRONK: De afdronk is lang en omhullend, gemarkeerd door tonen van vanille, blond tabak en een laatste vleugje kers, wat een delicate herinnering op het gehemelte achterlaat.

RHUM1048

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.