

Datasheet
Specifieke referenties
De naam "Cinabrio" werd geïnspireerd door de rode kleur, die door de oude Maya's werd gemaakt met het mineraal Cinabrio (cinnaber). Rood was het symbool van Kinich Ahau, de Mayagod van de zon. Een 12 jaar oude rum uit El Paisnal, El Salvador, gerijpt in Amerikaanse ex-Bourbon eiken vaten, met een sterkte van 40% Alc./Vol. in een fles van 70 cl.
Wij verzamelen wilde planten uit de bergen rond de distilleerderij om deze buitengewone gin te maken.
Deze duurzaam geplukte planten gaan vers (niet gedroogd) in de distilleerketel, binnen enkele uren na het plukken. Ze worden zorgvuldig langzaam gedistilleerd om de delicate smaken in kleine batches naar boven te halen.
De snijpunten worden per batch bepaald, op basis van geur en smaak (nooit getimed of geautomatiseerd) alsof elke batch de eerste is, waardoor deze gin op een heel ander smaakniveau komt.
De kennis, ervaring en moeite die in elke fles gaan, is wat het zo speciaal maakt.
Wij zijn er dol op in een G&T gegarneerd met een partje grapefruit en een vers gescheurd takje basilicum. Of probeer het eens in een Tom Collins.
Generous Gin ‘Purple’ is een ware innovatie in de ginwereld! Meer dan enkel de kleur, Generous Gin ‘Purple’ is de eerste gin die anthocyanen van druiven en polyfenolen bevat. Polyfenolen zijn de moleculen die zorgen voor de tannines in wijn, anthocyanen brengen textuur en kleur in rode wijn. Anthocyanen zijn ook bekend als antioxidanten.Deze fijne blend van Generous Gin geeft een zachte ‘Dry’ textuur, gecombineerd met de frisheid van roze grapefruit-smaak.
Madrecuishe Maguey madrecuishe (madre-cuixe, madrecuixe) is een karwinskii-agave. Het groeit voornamelijk in droge klimaten en neemt meestal een hoge, cilindrische vorm aan. Vanwege de dichte kern van de agave en het lage watergehalte heeft mezcal gemaakt van maguey madre-cuishe over het algemeen een hoge mineraliteit met plantaardige en bloemige tonen.
Een waar vlaggenschip van de Foursquare-distilleerderij: Doorly's XO Gold is een uitzonderlijke rum, gerijpt tussen zes en twaalf jaar in bourbonvaten en daarna enkele maanden afgewerkt in Oloroso sherryvaten.
Dit dubbele verouderingsproces geeft deze rum een opmerkelijke complexiteit en diepte, die zowel whiskey- als cognacliefhebbers aanspreekt.
Botran Solera 18Y is een rum die gerijpt is op grote hoogte in de bergen van Guatemala. Het is gemaakt van een blend van rum die tussen de 5 en 18 jaar oud is en heeft een Solera-rijping ondergaan. De Amerikaanse eiken vaten die voor het Solera-proces worden gebruikt, zijn voormalige Sherry- en Portvaten. Bovendien bevinden de rijpingskelders zich op een hoogte van 2.300 meter, wat het rijpingsproces intensiveert en delicate aroma's van vanille, tabak en sandelhout ontwikkelt.
Een zeer lange rijping in Amerikaanse witte eiken vaten geeft deze uitzonderlijke rum een Creoolse smaak en een kruidig aromatisch palet.