

Billy Walker heeft deze gelimiteerde editie speciaal geselecteerd, gerijpt in Speyside en gebotteld op 58,1%, met een harmonieuze mix van smaken afkomstig van PX- en Oloroso-vaten, virgin eiken vaten en Rioja-wijnbarriques. Niet koud gefilterd en zonder toegevoegde kleurstoffen.
PROEFNOTITIES:
KLEUR: Intens mahonie.
NEUS: Rijpe rode bessen, hazelnoten, heidehoning, boomgaardvruchten, kaneel en gember.
SMAAK: Aroma's van pure chocolade, honingraat en gekarameliseerde demerarasuiker, gevolgd door hints van melasse, mokka en gember, met tonen van pruim en karamel in de afdronk.
Datasheet
Specifieke referenties
ICE COGNAC van ABK6 is ideaal voor "On the Rocks" consumptie. De hebzuchtige en delicate frisheid van ICE COGNAC bevestigt zijn identiteit als een domein Cognac, ontwikkeld door de familie Abécassis.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.
De Cañero Sauternes rumvat-afwerking wordt dubbel gerijpt na het mengen in witte eikenhouten vaten die worden gebruikt om zoete wijn uit de Sauternes-regio in Frankrijk te rijpen. Na ongeveer 9 maanden in deze vaten doorgebracht te hebben, mengt de rum zijn karakter met de zoete tonen van de Sauternes-wijn, waardoor het een zeer drinkbare spirit wordt, gewaardeerd door zowel nieuwkomers als kenners.