GlenAllachie 10Y Cask Strenght Batch 11 - 59.4%

De GlenAllachie 10 Year Old Cask Strength Batch 11 is een levendige en gedurfde uitdrukking van de GlenAllachie-distilleerderij, gelegen in het hart van Speyside.
Onder de deskundige leiding van Billy Walker onderscheidt deze multi-bekroonde single malt zich door zijn zorgvuldige rijping in een unieke combinatie van Pedro Ximénez, Oloroso, rode wijn en nieuw eiken vaten.
Het resultaat is een whisky met een intens karakter, gebotteld op zijn natuurlijke sterkte om een authentieke en memorabele proefervaring te bieden.
Met een diepe kastanjekleur zal deze whisky zowel liefhebbers als professionals betoveren met zijn aromatische rijkdom en smaakcomplexiteit.

PROEFNOTITIES :

NEUS: Bij het openen onthult deze whisky een expressieve en boeiende neus. De eerste geuren roepen de schors van jonge, harsachtige eik op, snel gevolgd door delicate bloemige tonen die doen denken aan een lentebloemenveld. De aroma's worden vervolgens complexer met hints van kersen in siroop en een vleugje intense pure chocolade.

SMAAK: In de mond biedt de GlenAllachie 10 jaar Batch 11 een rijke en gebalanceerde sensorische ervaring. Een zachte zoetheid van suikerstroop en honing harmoniseert met een lichte specerij van jonge eik en cacaobonen. De smaken van gekonfijte kersen, gebrande pruimenjam en rozijnen verrijken dit palet, ondersteund door aanhoudende tonen van pure chocolade.

AFDRONK: De afdronk is lang, warm en diep troostend. Het laat een blijvende indruk achter van pure chocolade en cacaobonen, verzacht door een fruitige zoetheid van gedroogde kersen en likeur. Een subtiele houtachtige noot, die doet denken aan een vers geschaafde eiken plank, voltooit deze gedenkwaardige proefervaring.

MH3605

Datasheet

Land
Schotland
Age
10Y
Merk
GlenAllachie
Alcoholgraad
59.4°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.