Darroze Armagnac Folle Blanche 49 %

Duik in de geschiedenis van de Armagnac met de druivensoort Folle Blanche.
Deze bijzondere sterke drank viert de historische druivensoort van de Gascogne, de Folle Blanche, ooit de enige druivensoort die werd geplant vóór de phylloxera-crisis en bekend stond als Piquepoult du pays.
De Folle Blanche is een perfecte belichaming van de verfijning en delicatesse die deze druivensoort kan bieden, waardoor elke proeverij een ware zintuiglijke ontdekking wordt.


Glencadam Distillery ligt ongeveer een halve mijl buiten de oude stad en voormalige Royal Burgh van Brechin in het koninkrijk Angus in de oostelijke Highlands van Schotland.
Deze mooie en perfect onderhouden "boutique" distilleerderij werd opgericht in 1825, slechts één jaar nadat legaal distilleren op grote schaal werd gelegaliseerd. Sinds 2003 is de distilleerderij eigendom van Angus Dundee Distillers Plc.

De nieuwe whisky is gebotteld op 46% vol en verpakt in een opvallende donkere smaragdgroene kleur die past bij de uitstraling van het Glencadam-assortiment. Net als alle edities in de reeks met leeftijdsaanduiding is de 18 years old niet gechill-filtreerd en is er geen kleurstof toegevoegd.

|DEGUSTATIEKAART|

Kleur
Rijpe gerst.

Neus
Zoet en elegant met aroma's van rijpe perzik en banaan vermengd met romige panna cotta en hints van nootmuskaat.

Smaak
Weelderig gelaagd met overlappend steenfruit, gedroogde papaja en Williams peer vermengd met romige cake specerijen en roze peperkorrel kruidigheid.

Afdronk
Verwarmend en tintelend met tonen van perzik in blik, Deense abrikoos en een verwarmende houtsmaak.

ARM192

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.