Dupont Calvados + 15 ans
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Dupont Calvados + 20 ans
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert. Rijping: minimaal twintig jaar. In vaten en in geroosterde eiken vaten van 400 liter.
Dupont Calvados Cream
De calvadoscrème bestaat uit twee jaar oude calvados van 69% vol, roomlikeur, suiker en karamel. De calvados wordt gemengd met de roomlikeur, suiker en karamel. Het door brouwen bij lage temperatuur verkregen mengsel wordt gebotteld in ondoorzichtige flessen. Alcohol: 15 % vol.
Dupont Calvados Fine
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
Dupont Calvados Hors d'Age
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
Dupont Calvados Original Blanc
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Dupont Calvados Pomme Captive
Voor deze aantrekkelijke presentatie wordt de karaf in het voorjaar aan de takken van de appelboom gehangen zodra de eerste appeltjes verschijnen. De appel groeit dan in de karaf. Wanneer de vrucht rijp is, wordt de karaf van de boom gehaald met de appel erin gevangen.
Dupont Calvados VSOP Vieille Réserve
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.