

Datasheet
Specifieke referenties
Cihuatan 12 Jaar Cinabrio is een uitzonderlijke rum uit El Salvador, zorgvuldig gemaakt van suikerrietsiroop en melasse.
De naam, "Cinabrio," is geïnspireerd op cinnaber, een rood mineraal dat door de Maya's werd gebruikt om hun zonnegod, Kinich Ahau, te eren.
Deze rum heeft minstens 12 jaar gerijpt in de kelders van Licorera Cihuatan, in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten.
De rijke geschiedenis en ambachtelijke productiemethode van deze rum maken het tot een ware viering van de Maya-cultuur en Salvadoriaans vakmanschap.
Barsol Primero Quebranta is een juweel onder de Peruaanse piscos, gemaakt van de Quebranta-druif, de meest verbouwde druif in Peru.Deze pisco valt op door zijn zuiverheid, levendigheid en voortreffelijke aroma's van rijpe peer en gedroogde vruchten.Zijn aromatische complexiteit wordt versterkt door subtiele nuances van verse kruiden en citrus.Afkomstig uit de Ica-vallei, weerspiegelt deze spirit perfect de traditie en toewijding van Peru aan het produceren van internationaal gerenommeerde pisco.Ambachtelijke productie bij de Bodega San Isidro zorgt ervoor dat deze pisco wordt gedistilleerd in eeuwenoude koperen ketels, wat een ongeëvenaarde kwaliteit en verfijning garandeert.
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.
15 JAAR GERIJPT: Dit is onze meest gebalanceerde en zachte single malt. Het balanceert twee verschillende kanten van het smaakpalet en verenigt ze perfect, terwijl het onze kustomgeving en de onwrikbare invloed ervan weerspiegelt. Aan de ene kant is het een intense single malt, maar tegelijkertijd is het echt in balans. Specerijen en zoetheid komen samen in deze natuurlijk rijke, amberkleurige whisky om de rijkdom van smaken te vieren, terwijl lichtere, verfrissendere kusttonen een andere kant van deze single malt laten zien.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.