De Calvados Réserve is 3 jaar gerijpt in eiken vaten met 25% nieuwe vaten.
|DEGUSTATIEKAART|
Oog
Amber geel. Duidelijk en helder.
Neus
Zachte aanzet, gevolgd door een grote aromatische intensiteit: groene appel, geranium, tonen van menthol. Wanneer het glas wordt geleegd, zijn de aroma's van calvados die aan de zijkanten van het glas achterblijven zeer onthullend.
Smaak
Consistent, licht bitter, de eerste smaak wordt gekenmerkt door groene appel. Plantaardige afwerking. Veel vet. Met terugwerkende kracht.
Datasheet
Specifieke referenties
Alle smaken van de Provence, de specerijen uit verre landen, de rondheid van vanille, de romigheid en zoetheid van drop, de accenten van munt en peper brengen karakter en complexiteit.
Porto Ramos Pinto, geproduceerd in het hart van de wijnregio Douro in Portugal, belichaamt de excellentie en traditie van portwijnen.
Gemaakt op Quinta do Bom Retiro, gebruikt deze port van speciale categorie (LBV en Vintage) nog steeds voorouderlijke methoden van druiventreden in traditionele lagares.
Deze technieken zorgen voor een optimale extractie van aroma's terwijl de integriteit van de druiven behouden blijft.
Na de vinificatie worden de wijnen overgebracht naar de historische kelders van Vila Nova de Gaia voor zorgvuldige veroudering, wat hen diepte en complexiteit geeft.
Een volle whisky, gerijpt op Oloroso-vaten, wat hem een warme en zoete sherrysmaak geeft.