

De Calvados Réserve is 3 jaar gerijpt in eiken vaten met 25% nieuwe vaten.
|DEGUSTATIEKAART|
Oog
Amber geel. Duidelijk en helder.
Neus
Zachte aanzet, gevolgd door een grote aromatische intensiteit: groene appel, geranium, tonen van menthol. Wanneer het glas wordt geleegd, zijn de aroma's van calvados die aan de zijkanten van het glas achterblijven zeer onthullend.
Smaak
Consistent, licht bitter, de eerste smaak wordt gekenmerkt door groene appel. Plantaardige afwerking. Veel vet. Met terugwerkende kracht.
Datasheet
Specifieke referenties
Met 40 jaar is de stijl van de Armagnac definitief bevestigd. De kwaliteit van het gebruikte eikenhout is zeer belangrijk, want het juiste gebruik van een kwaliteitsvat brengt complexiteit en finesse in de Armagnac, elementen die definitief kunnen worden beoordeeld en gewaardeerd na 40 jaar in contact met het hout.
Deze blend met zeer weinig houtinvloed, vertoont een overwicht aan fruitige aroma's.
Pancalieri munt, handgeplukte Italiaanse jeneverbes, een vleugje citroen en andere botanische stoffen uit de Piemonte regio helpen je dag te vertragen.
De Crème van Wilde Aardbei van Merlet combineert twee fruitsoorten die elkaar aanvullen en zorgen voor rijkdom en complexiteit. De familie Merlet werkt samen met partnerproducenten om een constante kwaliteit te garanderen. Dankzij hun status als zwartebessentelers en wijnbouwers kan de familie Merlet in gesprek gaan met deze producent-leveranciers en hun expertise inzetten om fruit met optimale rijpheid te selecteren.
Botran Solera 18Y is een rum die gerijpt is op grote hoogte in de bergen van Guatemala. Het is gemaakt van een blend van rum die tussen de 5 en 18 jaar oud is en heeft een Solera-rijping ondergaan. De Amerikaanse eiken vaten die voor het Solera-proces worden gebruikt, zijn voormalige Sherry- en Portvaten. Bovendien bevinden de rijpingskelders zich op een hoogte van 2.300 meter, wat het rijpingsproces intensiveert en delicate aroma's van vanille, tabak en sandelhout ontwikkelt.