Deze 7 jaar oude Ierse Single Malt whisky van Glendalough in Wicklow werd gerijpt in Amerikaanse Bourbon-vaten en afgewerkt in Japanse Mizunara-vaten uit Hokkaido, in het vulkanische noorden van Japan. De Mizunara-vaten werden speciaal voor dit project op maat gemaakt door ervaren kuipers in Japan. De uitzonderlijke combinatie van Ierse whisky in Japanse houten vaten maakt het een zeer interessante whisky.
PROEFNOTITIES:
NEUS: De whisky is levendig, fruitig en bloemig in de neus, met een luxueus zachte mondgevoel en tonen van donkere chocolade sinaasappel, sandelhout en kaneel.
SMAAK: Deze whisky is levendig maar verfijnd met een onberispelijke diepte. Het is levendig, fruitig en bloemig in de neus, met een luxueus zachte mondgevoel en tonen van donkere chocolade sinaasappel, sandelhout en kaneel.
AFDRONK: De 7 jaar oude Glendalough Mizunara single malt heeft een uitzonderlijk lange afdronk van geroosterd eikenhout en oosterse kruiden, waarbij de donkere chocolade nog langer blijft hangen.
Datasheet
Specifieke referenties
De Merlet Crème de Mûre combineert twee soorten bramen, met een vleugje andere rode vruchten, die elkaar aanvullen en rijkdom en complexiteit toevoegen. De familie Merlet betrekt hun vruchten van partnerproducenten om een constante kwaliteit te garanderen.
De Villa Lobos Reposado Tequila belichaamt Mexicaanse ambachtelijke perfectie, voortgekomen uit een samenwerking tussen de families Camarena en Sklar, twee iconische namen in de wereld van tequila. Gemaakt van agaveplanten uit de hooglanden van Arandas, in de regio Los Altos, vangt deze tequila de zoetheid en rijpheid van zorgvuldig geselecteerde agaves. Gerijpt gedurende 11 maanden in Amerikaanse eiken vaten onthult de Reposado tequila een aromatische diepte en elegantie die liefhebbers zal bekoren. Elke fles, handgenummerd en gesigneerd, weerspiegelt de nauwgezette aandacht die aan elke stap van de productie wordt besteed. Bekend om zijn perfecte balans tussen zachtheid en karakter, is deze verfijnde tequila ideaal om puur te drinken of als basis voor premium cocktails.
De Cask Strength-editie is de meest levendige expressie van Tomatin, terwijl het de rijke en zachte nuances behoudt die het kenmerkt. Het werd gerijpt in een klassieke combinatie van first-fill ex-bourbon- en ex-Oloroso sherryvaten.
PROEFNOTITIES : KLEUR: Geolied cederhout. NEUS: Rijke karamel en gebakken peren schitteren tegen een elegante achtergrond van nieuw leer. SMAAK: Een meesterlijk evenwicht van sappige abrikozen, gekruid eikenhout en vanillebanketbakkersroom. AFDRONK: Lang en warm met tonen van verse specerijen en rozijnen.
Niet koud gefilterd, met natuurlijke kleur. Gebrouwen, gefermenteerd, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld op locatie:
• Biologische gemoute gerst.
• Gebrouwen met bronwater uit de Vercors.
• Gedistilleerd bij 50°C in een lagedrukketel die ontworpen is door de distilleerder zelf.
• 3 jaar gerijpt in eiken vaten in de zachte atmosfeer van een oude zijderupskwekerij in de Vercors.