Deze 7 jaar oude Ierse Single Malt whisky van Glendalough in Wicklow werd gerijpt in Amerikaanse Bourbon-vaten en afgewerkt in Japanse Mizunara-vaten uit Hokkaido, in het vulkanische noorden van Japan. De Mizunara-vaten werden speciaal voor dit project op maat gemaakt door ervaren kuipers in Japan. De uitzonderlijke combinatie van Ierse whisky in Japanse houten vaten maakt het een zeer interessante whisky.
PROEFNOTITIES:
NEUS: De whisky is levendig, fruitig en bloemig in de neus, met een luxueus zachte mondgevoel en tonen van donkere chocolade sinaasappel, sandelhout en kaneel.
SMAAK: Deze whisky is levendig maar verfijnd met een onberispelijke diepte. Het is levendig, fruitig en bloemig in de neus, met een luxueus zachte mondgevoel en tonen van donkere chocolade sinaasappel, sandelhout en kaneel.
AFDRONK: De 7 jaar oude Glendalough Mizunara single malt heeft een uitzonderlijk lange afdronk van geroosterd eikenhout en oosterse kruiden, waarbij de donkere chocolade nog langer blijft hangen.
Datasheet
Specifieke referenties
Een perfect cadeau voor zowel de beginner als de expert die de diversiteit aan rumsmaken wil ontdekken en ervan wil genieten.
Sérum Mamie is een intense, zachte mix van donkere Panamese rum gerijpt met cacao, vanille en karamel.
Belgian Owl 10Y is een single malt die de Belgische ambachtelijke expertise in al haar pracht belichaamt. Gemaakt in de regio Haspengouw van duurzaam geteelde lokale gerst, biedt deze whisky een unieke zintuiglijke ervaring, gekenmerkt door zijn frisheid, mineraliteit en fascinerende aromatische complexiteit. Zorgvuldig gerijpt gedurende 10 jaar in first-fill Bourbon-vaten, onthult deze niet-koud-gefilterde en kleurstofvrije whisky de pure authenticiteit van een uniek terroir.
Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon Whiskey is meesterlijk vervaardigd en zorgvuldig gerijpt gedurende niet minder dan tien jaar. De zeldzaamheid van deze grote bourbon komt tot uiting in zijn complexe aroma, evenals de zachte en aanhoudende smaak. Eagle Rare is een bourbon die zijn naam eer aandoet met zijn verheven, kenmerkende smaakervaring.