

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
|DEGUSTATIEKAART|
Kleur
Goudgeel, licht koperkleurig.
Neus
Aangenaam, fijn met een goede complexiteit, licht bebost. Fruitaroma's van appel en banaan. Bloemige hints van roos en jasmijn. Ontwikkelt zich in complexiteit bij opnieuw ruiken na zwenken.
Smaak
Zoete aanzet, uitstekend in balans. Fruitige hints van rijpe appels. Hints van hout.
Datasheet
Specifieke referenties
Gerijpt gedurende 18 jaar, het is vol en kruidig dankzij de vaten die voor de rijping zijn geselecteerd.
De 12e editie van de 'Marquess Collection', gedistilleerd in 2009, combineert 3 soorten portvaten: wit, tawny en ruby.
Penderyn Patagonia is een unieke blended malt whisky, ontstaan uit de vereniging van de single malt van de beroemde Welshe distilleerderij Penderyn en die van La Alazana in Patagonië, een regio die doordrenkt is van Welshe cultuur sinds de Welshe kolonisatie in 1865. Dit huwelijk brengt een eerbetoon aan de geschiedenis van de 153 Welshe pioniers die hun vaderland verlieten om zich in Zuid-Amerika te vestigen, terwijl ze hun taal en tradities bewaarden. Deze botteling, nummer 11 in de serie "Icons of Wales", vangt de ziel van twee regio's: de fruitige boomgaarden van Wales en de uitgestrekte wilde landschappen van Patagonië.