De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
|DEGUSTATIEKAART|
Kleur
Goudkleurig. Helder en briljant, heldere meniscus, fijne benen.
Neus
Krachtig en intens, fijn, complex, zonder agressie. Eerste indruk is van hout en vanille. Na het wervelen, bloemen en citrus (mandarijnen en sinaasappels).
Smaak
Zacht spiritueel, aanhoudend en intens. Aroma's van groene appels, droog fruit (hazelnoten), hout en vanille.
Datasheet
Specifieke referenties
De Tomatin 14 Year Old is zacht, glad en zoet, en profiteert van zijn verblijf in Tawny Port vaten die vroeger ongeveer 50 jaar port bevatten. Rijke maar evenwichtige aroma's van rode bessen, zoete honing en rijke toffee ontwikkelen zich tot aspecten van licht fruit en noten in de mond en een aanhoudende afdronk van zachte fruitsalade.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
Myth is een single malt whisky die gerijpt is in een verscheidenheid aan zorgvuldig geselecteerde voormalige rodewijn- en bourbonvaten, gebotteld op 40% vol.
PROEFNOTITIES : NEUS: De neus opent met kruidige en houtachtige geuren, gedomineerd door sandelhout. Deze rijke en diepe aroma's nodigen uit tot een veelbelovende zintuiglijke ontdekking. SMAAK : In de mond mengen vanille- en steenvruchtensmaken zich harmonieus, waardoor een zeer soepele textuur ontstaat. Subtiele kruiden versterken het geheel en voegen een heerlijke complexiteit toe. AFDRONK : De afdronk is lang en verleidelijk, gekenmerkt door tonen van rode vruchten die bloeien, gevolgd door delicate hints van vanille. Deze laatste zoete adem laat een blijvende en aangename indruk achter.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.