

De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.
Rijping: Minimaal twee jaar. In geroosterde eiken vaten van 400 liter, waarvan 50% nieuw.
|DEGUSTATIEKAART|
Oog
Goudgeel. Duidelijk en helder.
Neus
Fijn, complex, zeer intens. Aroma's van appel, peer, vanille, citrusvruchten met hints van kreupelhout.
Smaak
Rond en fris. Fruitig, vanille en gedroogd fruit. Het geheel is gesmolten en van goede intensiteit.
Datasheet
Specifieke referenties
De Cañero Sauternes rumvat-afwerking wordt dubbel gerijpt na het mengen in witte eikenhouten vaten die worden gebruikt om zoete wijn uit de Sauternes-regio in Frankrijk te rijpen. Na ongeveer 9 maanden in deze vaten doorgebracht te hebben, mengt de rum zijn karakter met de zoete tonen van de Sauternes-wijn, waardoor het een zeer drinkbare spirit wordt, gewaardeerd door zowel nieuwkomers als kenners.
Eeuwenlang hebben de woelige wateren van de Atlantische Oceaan niet alleen het karakter van de inwoners van Islay gevormd, maar ook het karakter van hun beroemde whisky’s. In veel opzichten weerspiegelt deze fijne malt het karakter van de mensen van Islay – sterk maar zachtaardig, warm maar soepel, met een rijpheid die verder gaat dan zijn jaren. Robuuste turf, met die onvergelijkbare adem van de kust,
De gerijpte Canteiro Madeira-vaten, afkomstig van de Afrikaanse kust en die versterkte Madeira-wijn hebben bevat, nemen intense aroma's en smaken op en geven deze door, gevormd door de hitte en het tropische klimaat van hun oorsprongsgebied.
Geleid door zijn halve eeuw ervaring heeft meester-distilleerder Billy Walker een filosofie van houtinnovatie toegepast en de beste vaten ter wereld geselecteerd om de spirit naar zijn hoogtepunt te tillen, wat resulteert in een werkelijk uitzonderlijke single malt. Gecreëerd uit een combinatie van Pedro Ximénez- en Oloroso-sherrypuncheons, evenals een kleine hoeveelheid nieuw eiken vaten en rode wijnbarriques, biedt de resulterende bronzen spirit een rijpe sherry-gesofisticeerdheid. De GlenAllachie 8 jaar oud wordt gebotteld op 46%, niet-koud-gefilterd en natuurlijk van kleur voor een maximale smaakervaring.
Cihuatan 12 Jaar Cinabrio is een uitzonderlijke rum uit El Salvador, zorgvuldig gemaakt van suikerrietsiroop en melasse.
De naam, "Cinabrio," is geïnspireerd op cinnaber, een rood mineraal dat door de Maya's werd gebruikt om hun zonnegod, Kinich Ahau, te eren.
Deze rum heeft minstens 12 jaar gerijpt in de kelders van Licorera Cihuatan, in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten.
De rijke geschiedenis en ambachtelijke productiemethode van deze rum maken het tot een ware viering van de Maya-cultuur en Salvadoriaans vakmanschap.