Lijst van producten op merk ANCNOC
AnCnoc 12Y
PROEFNOTITIES
KLEUR Zacht amber met een lichte gele zweem.
NEUS Zacht, zeer aromatisch met een vleugje honing en citroen op de voorgrond.
SMAAK Zoet in aanzet met een aangename fruitigheid en een lange, zachte afdronk. Licht maar complex, zacht maar uitdagend.
AnCnoc 16Y
Sinds 1894 distilleren wij onze whisky in de Knockdhu Distilleerderij, gelegen in het dorp Knock in Aberdeenshire. "anCnoc", Gaelic voor "de heuvel", ontleent zijn naam aan Knock Hill, die uitkijkt over onze distilleerderij. Wij staan fier voor ambachtelijk vakmanschap: onze Highland Single Malt Whisky wordt met minimale automatisering geproduceerd, waarbij we vertrouwen op de vaardigheden van onze mensen. Want zo hoort whisky gemaakt te worden.
Deze Highland Single Malt Whisky heeft 16 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten ex-bourbonvaten, wat zorgt voor een langdurige, zoete afdronk met tonen van vanille en kokos.
AnCnoc 2007 Single Cask PS 50.5%
Ontdek de AnCnoc 2007 Single Cask, een exclusieve en gelimiteerde editie van de Knockdhu-distilleerderij, speciaal gebotteld voor Premium-Spirits.
Deze uitzonderlijke whisky, gedistilleerd in 2007 en gebotteld in 2022, belichaamt de essentie van Schots vakmanschap.
Gerijpt in een uniek bourbonvat (nummer 638), onthult elke druppel van deze nectar een symfonie van smaken die zorgvuldig zijn gerijpt in de schaduw van de mysterieuze Black Hill van de Highlands.
Met slechts 276 beschikbare flessen is deze editie een waar schat voor whiskyliefhebbers.
AnCnoc Peated 10Y
Sinds 1894 produceren wij onze whisky in de Knockdhu-distilleerderij, gelegen in het dorp Knock, in Aberdeenshire. In het Gaelic betekent "Knock" "heuvel", en anCnoc ontleent zijn naam aan Knock Hill, die uitkijkt over onze distilleerderij.
Trouw aan vakmanschap en traditioneel kunnen, wordt onze Highland Single Malt Whisky geproduceerd met zeer weinig automatisering, dankzij het talent van onze ambachtslieden. Want zo hoort whisky te worden gemaakt.
Deze Highland single malt heeft 10 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten vaten die eerder bourbon hebben bevat, voor een uitgebalanceerde, zachte en rokerige afdronk.
AnCnoc Sherry Peated
PROEFNOTITIES: KLEUR: Donker amber NEUS: Zoete honing en tropisch fruit, noten van kaneel en rijke karamel, delicate kampvuurrook. SMAAK: Gekarameliseerde appels omhuld met warme kruiden, diepe vanille, rijke, zoete en rokerige karakter. AFDRONK: Lang, houtrook, karamel, vanille.
Chinola Mango Liqueur
Chinola Mango is onze eerste innovatie sinds de creatie van onze bekroonde passievruchtlikeur in 2014. Ze wordt gemaakt van 100% verse mango en een vleugje passievrucht, zonder kleurstoffen of kunstmatige aroma’s. Ze wordt bereid met een mix van mangovariëteiten zoals Keitt, Kent en Banilejo. De unieke blend biedt een perfecte balans tussen zoetheid en zuurheid, met een romige textuur die de likeur zijn unieke smaak geeft. Dankzij haar bloemig aroma en subtiele zachtheid kan Chinola Mango-likeur puur worden gedronken of in cocktails zoals de Margarita, de Chismosa en de Sangria.
Chinola Passion Fruit Liqueur
Passiflora edulis, algemeen bekend als passievrucht, is een bloeiende plantensoort uit de Passifloraceae-familie. De oorsprong ligt in Zuid-Amerika, waar de plant van nature voorkomt in gebieden van Zuid-Brazilië via Paraguay tot in het noorden van Argentinië. Deze tropische klimplant gedijt goed in warme klimaten en wordt gewaardeerd om haar heerlijke vrucht. De variëteit Passiflora edulis flavicarpa (gele passievrucht) levert grotere vruchten met een uitgesproken zure smaak. Elke fles bevat ongeveer 6 tot 8 grote passievruchten 100 % passievrucht