Botran Solera 18Y is een rum die gerijpt is op grote hoogte in de bergen van Guatemala. Het is gemaakt van een blend van rum die tussen de 5 en 18 jaar oud is en heeft een Solera-rijping ondergaan. De Amerikaanse eiken vaten die voor het Solera-proces worden gebruikt, zijn voormalige Sherry- en Portvaten. Bovendien bevinden de rijpingskelders zich op een hoogte van 2.300 meter, wat het rijpingsproces intensiveert en delicate aroma's van vanille, tabak en sandelhout ontwikkelt.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Warm en elegant, het komt duidelijk tot uiting met tonen van vanille, tabak en sandelhout.
SMAAK: Tanninerijk en houtachtig, met hints van geflambeerde banaan en een lange, aanhoudende afdronk.
AFDRONK: Lang en aanhoudend. Zeer aromatisch tot het einde.
Datasheet
Specifieke referenties
De 1914 Ron Edicion Gatun is een traditionele melasse rum die het perfecte evenwicht tussen erfgoed en innovatie belichaamt.
Gedistilleerd bij Las Cabras in Panama, symboliseert deze rum de vindingrijkheid en moderniteit die werden opgeroepen door de opening van het Panamakanaal in 1914.
Gerijpt in bourbonvaten onder een tropisch klimaat, biedt het een rijke en complexe zintuiglijke ervaring die de meest veeleisende rumliefhebbers zeker zal verrukken.
Rum & Cane Central America XO is een extra oude (XO) rum, het resultaat van een zorgvuldige mix van rum uit Nicaragua en Guatemala. Gerijpt in bourbonvaten gedurende ten minste zes jaar, vangt deze in kolommen gedistilleerde rum de pure essentie van zijn terroir. Het wordt op zijn hoogtepunt gebotteld om een rijke en zachte smaakervaring te bieden, ideaal voor verfijnde smaakpapillen. Rum & Cane Central America XO is een viering van de Engelse traditie van melasserum en een waar genot voor liefhebbers van sterke dranken.
De Merlet Crème de Mûre combineert twee soorten bramen, met een vleugje andere rode vruchten, die elkaar aanvullen en rijkdom en complexiteit toevoegen. De familie Merlet betrekt hun vruchten van partnerproducenten om een constante kwaliteit te garanderen.
De Tomatin 2006 17 jaar Sherry – The Pedro Ximénez Edition is een ware viering van het huwelijk tussen een Schotse single malt van hoge kwaliteit en de betoverende invloed van Pedro Ximénez sherryvaten.
Gerijpt gedurende 17 jaar, waarvan de laatste 8 jaar in Palo Cortado sherryvaten, biedt deze whisky een rijke en diepe zintuiglijke ervaring.
Gecreëerd als onderdeel van de Sherry-collectie van Tomatin, vangt deze editie de zoete en fruitige essentie van de beste Spaanse sherry's.
Een gedurfde twist aan onze roggewhisky met een drievoudige rijping voor extra diepte en karakter. Maak kennis met Dirty Bastard, een intense uitbreiding van onze populaire Bastard whisky. Deze editie ondergaat een drievoudige rijping voor een uniek en complex smaakprofiel. Na drie jaar in Amerikaans virgin eikenhout wordt hij verder gerijpt in mezcal- en tequilavaten, om af te sluiten met een stoutvatrijping van de gerenommeerde Deense brouwerijen 'To Øl' en Fanø Bryghus. Het resultaat is een diepe, intense whisky met tonen van graan, kaneel, cacao en tabak, in balans met pure chocolade, vanille, geroosterde noten, chili en donker bier.
Met de hand vervaardigd op het eiland Wight sinds 2014 met tien ethisch verkregen planten, biedt Mermaid Gin een zachte maar complexe mix van verse biologische citroenschil en paradijszaad, met een vleugje zeelucht van geurige en wilde rotszeekraal. Een verfrissende en verkwikkende drank, voor vrije geesten. Mermaid Gin won een gouden medaille op de San Francisco World Spirits Competition 2025 (SFWSC)