Hoewel het in veel opzichten dicht bij zijn Schotse neven staat, weet deze versie ook afstand te nemen om zijn oorsprong beter te doen uitkomen. Zijn bijzonder origineel en zelfs verrassend aromatisch palet is al een voorwendsel voor ontdekking.
DEGUSTATIEKAART
KLEUR Intens goudgeel
NEUS Expressief, complex. Op het eerste gezicht biedt hij rijp fruit (peer), gekonfijte citrusvruchten (citroen), witte bloemen (lelietjes-van-dalen) en een vleugje as. Hij ontwikkelt zich op originele wijze op ahornsiroop, saffraan en op tonen van koolzaad en artisjokbasis.
MOND Levendig, dynamisch. Met een aangename muntachtige en balsamico (sparren) frisheid, neemt de aanzet ons mee naar het bos (paddestoelen, kreupelhout). Het middensmaak maakt plaats voor vers en exotisch fruit (passievrucht, lychee). Het wordt meer en meer medicinaal en kamferachtig.
AFDRONK Fijn, hebzuchtig. Acaciahoning en sappig fruit (pruim, peer) geven het veel zoetheid. Bedwelmende bloemen (linde, heide) bedekken het met hun betoverende geuren. Het gaat verder met noten van spearmint en tijgerbalsem.
Datasheet
Specifieke referenties
Génépi-likeur 1821 is een van de topproducten van het huis Dolin. Deze beroemde, emblematische plant uit de Alpen groeit op meer dan 1800 meter hoogte, tussen rotsen en sneeuwvelden. Op basis van een origineel recept dat 200 jaar geleden werd opgesteld, combineert onze likeur florale en kruidige smaken met het elegante karakter van een hoogwaardige likeur. Het takje génépi (of genepì) in de fles geeft langzaam zijn aroma’s af aan de goudgroene vloeistof – een geheim van de herborist dat zijn karakter nog versterkt en er een uitzonderlijke bergalcohol van maakt.
De Rum Coloma 6Y "Alegria" is een ware uitnodiging tot vreugde, zoals de naam al aangeeft. Deze unieke Colombiaanse cuvée illustreert perfect de expertise van het merk Coloma, dat zich vroeger specialiseerde in koffie voordat het zich onderscheidde met verfijnde rum. Zes jaar gerijpt in bourbonvaten, ondergaat deze rum vervolgens een unieke afwerking in ex-vaten van biologische mokka-koffielikeur, wat hem een ongekende aromatische waaier geeft waarin gulzigheid en elegantie samenkomen. Een profiel dat zowel rumliefhebbers als koffiefanaten zal bekoren, dankzij een prachtige complexiteit van geroosterde, vanille- en kruidige tonen.
De HSE Château La Tour Blanche finish 2016 rum valt op door zijn elegantie en rijke aromatische palet, met honingachtige en fruitige tonen zodra de fles wordt geopend.
Deze vintage werd meer dan vijf jaar gerijpt in eikenhouten vaten, gevolgd door een afwerkingsperiode van bijna een jaar in voormalige Sauternes-vaten van Château La Tour Blanche, 1er Cru Classé.
Deze unieke combinatie van smaken biedt een proefervaring van oneindige zoetheid.
Om alle delicate aroma's van vlierbloesem te extraheren, volgt de productie van Merlet's Efferlet een nauwkeurig proces. Eerst worden de bloemen warm in water getrokken; zodra de kruidenthee is afgekoeld, wordt ze gestabiliseerd met fijne alcohol. Daarna volgt een mengsel met fruitinfusies (peer en lychee gemacereerd in fijne alcohol).
De Inca-distilleerderij is de eerste ambachtelijke distilleerderij van Peru. Opgericht in 2015, is het de uitdaging om de beste artisanale gins te creëren, met respect voor het milieu en de partnerboeren. Een reeks uitzonderlijke producten die de rijkdom van hun cultuur onthullen en unieke smaken bieden dankzij het verse fruit dat zorgvuldig is geselecteerd voor de ontwikkeling van hun premium gins.Gin'Ca is een Premium Peruaanse Gedistilleerde Gin gemaakt van suikerrietalcohol, jeneverbessen uit Macedonië en een strenge selectie van verse planten uit de kust, het Andesgebergte en het Amazonegebied zonder toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen. Deze gin is gemaakt van 100% aromatische planten uit de Andes en de Amazone.|PROEFNOTITIES|• NeusIn wezen citrus, noten van ...
Rechtstreeks uit de iconische Savalle koperen kolom, brengt Créol Straight alle smaken van een grote agricole rum tot uiting op de pure kracht van zijn distillatie.