Hoewel het in veel opzichten dicht bij zijn Schotse neven staat, weet deze versie ook afstand te nemen om zijn oorsprong beter te doen uitkomen. Zijn bijzonder origineel en zelfs verrassend aromatisch palet is al een voorwendsel voor ontdekking.
DEGUSTATIEKAART
KLEUR Intens goudgeel
NEUS Expressief, complex. Op het eerste gezicht biedt hij rijp fruit (peer), gekonfijte citrusvruchten (citroen), witte bloemen (lelietjes-van-dalen) en een vleugje as. Hij ontwikkelt zich op originele wijze op ahornsiroop, saffraan en op tonen van koolzaad en artisjokbasis.
MOND Levendig, dynamisch. Met een aangename muntachtige en balsamico (sparren) frisheid, neemt de aanzet ons mee naar het bos (paddestoelen, kreupelhout). Het middensmaak maakt plaats voor vers en exotisch fruit (passievrucht, lychee). Het wordt meer en meer medicinaal en kamferachtig.
AFDRONK Fijn, hebzuchtig. Acaciahoning en sappig fruit (pruim, peer) geven het veel zoetheid. Bedwelmende bloemen (linde, heide) bedekken het met hun betoverende geuren. Het gaat verder met noten van spearmint en tijgerbalsem.
Datasheet
Specifieke referenties
Savanna Origine 1870 is een ware ode aan de geschiedenis van de Savanna-distilleerderij, opgericht in 1870 op het eiland Réunion.
Bedacht door de keldermeester en master blender Thierry Grondin, is deze cuvée een nauwkeurige blend van zes melasse-rums, gerijpt tussen 10 en 16 jaar in cognac- en portvaten.
Beperkt tot slechts 1200 karaffen, viert dit meesterwerk het erfgoed en de unieke knowhow van Savanna.
Elke druppel van deze rum belichaamt de essentie van Réunion, zijn idyllische landschappen en zijn levenskunst.
De Rum Coloma 6Y "Alegria" is een ware uitnodiging tot vreugde, zoals de naam al aangeeft. Deze unieke Colombiaanse cuvée illustreert perfect de expertise van het merk Coloma, dat zich vroeger specialiseerde in koffie voordat het zich onderscheidde met verfijnde rum. Zes jaar gerijpt in bourbonvaten, ondergaat deze rum vervolgens een unieke afwerking in ex-vaten van biologische mokka-koffielikeur, wat hem een ongekende aromatische waaier geeft waarin gulzigheid en elegantie samenkomen. Een profiel dat zowel rumliefhebbers als koffiefanaten zal bekoren, dankzij een prachtige complexiteit van geroosterde, vanille- en kruidige tonen.
Mermaid Zest Gin is een aromatische en frisse infusie van Mermaid Gin met zomerse citrusvruchten en wilde, langs de kust verzamelde planten. Grapefruit en cascadehop worden gemengd met eilandbergamot, citroenzeste en rozemarijn, “de dauw van de zee”, daarna gedistilleerd en geïnfuseerd met de kenmerkende gin. Het resultaat is een pittige en frisse geest met een vleugje zeelucht. Mermaid Zest Gin won een Dubbele Gouden Medaille en de prijs Best in Class in de categorie gearomatiseerde gins op de San Francisco World Spirits Competition 2025 (SFWSC)
Om alle delicate aroma's van vlierbloesem te extraheren, volgt de productie van Merlet's Efferlet een nauwkeurig proces. Eerst worden de bloemen warm in water getrokken; zodra de kruidenthee is afgekoeld, wordt ze gestabiliseerd met fijne alcohol. Daarna volgt een mengsel met fruitinfusies (peer en lychee gemacereerd in fijne alcohol).
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap wordt meteen uitgegist tot cider die wordt gedistilleerd. De dubbele distillatie vindt 6 maanden na de gisting plaats. De eerste distillatie geeft de "petite eau" van 30% van het volume en het is de tweede distillatie, die van de "petite eau" die de Calvados oplevert.