

De oude rum El Dorado Diamond Port Mourant 2010 is een uitzonderlijke blend, gerijpt gedurende 9 jaar onder het tropische klimaat van Guyana in vaten die eerder bourbon hebben bevat. Gedistilleerd in 2010 en uitgebracht als een gelimiteerde editie, is hij niet koud gefilterd om de volledige authenticiteit van zijn aroma's te behouden. Voortgekomen uit de samensmelting van de Coffey Still-kolomdistilleerketel van Diamond en de dubbelkolomdistilleerketel van Port Mourant, belichaamt deze rum de Guyanese ambachtelijke expertise in al haar pracht.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Bij het openen komen diepe geroosterde aroma’s vrij, die doen denken aan zoete koffie en verbrand hout. Geleidelijk aan verschijnen tonen van geroosterde noten, die evolueren naar een frissere en delicatere houtigheid. Beluchting onthult vervolgens verrukkelijke hints van gekarameliseerde noten, typisch voor Demerara-rums, omhuld door warme en kruidige nuances.
SMAAK: De aanzet is krachtig, gedomineerd door sterk getoast eikenhout, wat een licht minerale sensatie geeft die doet denken aan houtskool. Geleidelijk aan maakt deze intensiteit plaats voor tonen van zoethout, die doen denken aan een sappige en zoete stok. Daarna nemen gekarameliseerde noten het over, wat rijkdom en een omhullende textuur brengt.
AFDRONK: Lang en aanhoudend, met een subtiele rokerige en geroosterde toets, in evenwicht gebracht door een aangename rondheid.
Datasheet
Specifieke referenties
De oude rum El Dorado Diamond Port Mourant 2010 is een uitzonderlijke blend, gerijpt gedurende 9 jaar onder het tropische klimaat van Guyana in vaten die eerder bourbon hebben bevat. Gedistilleerd in 2010 en uitgebracht als een gelimiteerde editie, is hij niet koud gefilterd om de volledige authenticiteit van zijn aroma's te behouden. Voortgekomen uit de samensmelting van de Coffey Still-kolomdistilleerketel van Diamond en de dubbelkolomdistilleerketel van Port Mourant, belichaamt deze rum de Guyanese ambachtelijke expertise in al haar pracht.