Teeda 5 Y Japanese Rum
Deze rum is een destillaat van lokale suikerrietmelasse, in een koperen Pot Still. Het suikerriet profiteert van een bodem die rijk is aan mineralen. Met een tropisch klimaat en een gemiddelde temperatuur van 22,5 ° C is deze archipel de enige plek in Japan waar de teelt van suikerriet mogelijk is.
Helios Distillery heeft een 21 jaar oude versie van zijn Teeda artisanale rum gelanceerd. Gedistilleerd in 1998 en gebotteld door de 3e generatie van de Matsuda-familie. Helios is de oudste distilleerderij in Japan en produceert sinds 1961 rum op verzoek van het Amerikaanse leger in die tijd in Okinawa.
Deze rum is een destillaat van lokale suikerrietmelasse, in een koperen Pot Still. Het suikerriet profiteert van een bodem die rijk is aan mineralen. Met een tropisch klimaat en een gemiddelde temperatuur van 22,5 ° C is deze archipel de enige plek in Japan waar de teelt van suikerriet mogelijk is.
Deze rum heeft 21 jaar gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten. Een uniek product in zijn soort, met slechts 2500 flessen te koop, allemaal genummerd en 12 voor België!
|DEGUSTATIEKAART|
• Kleur
Mahonie
• Neus
Verfijnd, finesse met toetsen van honing en zoethout.
• Mond
Mooie duur, fijn product met aromas van chocolade en vanille.
• Afdronk
Lange en soepel ondanks zijn 48%.
Datasheet
- Land
- Japan
- Age
- 5Y
- Volume
- 0.7
- Merk
- Teeda
- Alcoholgraad
- 40°
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
Amrut Naarangi
De Amrut Naarangi is een echte innovatie in de wereld van whisky.
Afkomstig uit de vruchtbare vlaktes aan de voet van de Himalaya en geproduceerd door de pioniersdistilleerders van Amrut in India, biedt deze single malt whisky een unieke ervaring.
De term "Naarangi" betekent "oranje" in het Hindi, en deze fruitige smaak staat centraal in deze uitzonderlijke expressie.
Gerijpt in vaten die eerder Oloroso-sherry bevatten, doordrenkt met sinaasappelschillen, is de Amrut Naarangi een perfecte balans tussen traditie en creativiteit, met levendige citrusnoten die de meest veeleisende whiskyliefhebbers zullen aanspreken.
Koval Cranberry Gin Liqueur
Koval Cranberry Gin Likeur wordt gemaakt van biologische ingrediënten uit het Midwesten die rechtstreeks van lokale boeren worden betrokken. De likeur biedt een verleidelijke mix van bitterzoete fruitige smaken, omgeven door de frisse, goed afgeronde noten van Koval's kenmerkende 13 botanische kruiden.
Finlaggan Cask Strength
Islay Single Malt Scotch Whisky Finlaggan Cask Strength is de keuze van een echte whiskyliefhebber. Gebotteld op 58% vol, stromen de kruiden bij deze dram door de kern.
Kiyomi Japanese Rum
Deze rum is een destillaat van lokale suikerrietmelasse die gedurende 3 weken wordt gefermenteerd en vervolgens wordt gedestilleerd in een koperen Pot Still. Het suikerriet profiteert van een bodem die rijk is aan mineralen en een tropisch klimaat.
Ryoma Rhum Japonais
Ryoma is de perfecte mix van Japanse uitmuntendheid en traditionele methoden. Het is uniek en verfijnd met florale en fruitige accenten.Rum gemaakt met puur suikerriet sap, gerijpt in Japanse witte eiken vaten.De gebruikte gisten werden oorspronkelijk door de distilleerderij gecreëerd om hun sake te fermenteren.Drink puur of in een cocktailKamertemperatuurPast perfect bij lychee sorbet