

Deze rum is een destillaat van lokale suikerrietmelasse, in een koperen Pot Still. Het suikerriet profiteert van een bodem die rijk is aan mineralen. Met een tropisch klimaat en een gemiddelde temperatuur van 22,5 ° C is deze archipel de enige plek in Japan waar de teelt van suikerriet mogelijk is.
Helios Distillery heeft een 21 jaar oude versie van zijn Teeda artisanale rum gelanceerd. Gedistilleerd in 1998 en gebotteld door de 3e generatie van de Matsuda-familie. Helios is de oudste distilleerderij in Japan en produceert sinds 1961 rum op verzoek van het Amerikaanse leger in die tijd in Okinawa.
Deze rum is een destillaat van lokale suikerrietmelasse, in een koperen Pot Still. Het suikerriet profiteert van een bodem die rijk is aan mineralen. Met een tropisch klimaat en een gemiddelde temperatuur van 22,5 ° C is deze archipel de enige plek in Japan waar de teelt van suikerriet mogelijk is.
Deze rum heeft 21 jaar gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten. Een uniek product in zijn soort, met slechts 2500 flessen te koop, allemaal genummerd en 12 voor België!
|DEGUSTATIEKAART|
• Kleur
Mahonie
• Neus
Verfijnd, finesse met toetsen van honing en zoethout.
• Mond
Mooie duur, fijn product met aromas van chocolade en vanille.
• Afdronk
Lange en soepel ondanks zijn 48%.
Datasheet
Specifieke referenties
Deze rum is een destillaat van lokale suikerrietmelasse die gedurende 3 weken wordt gefermenteerd en vervolgens wordt gedestilleerd in een koperen Pot Still. Het suikerriet profiteert van een bodem die rijk is aan mineralen en een tropisch klimaat.
De ster van "bleutiful" aperitieven!
Een aperitief gemaakt door de maceratie van groene anijs, steranijs en zoethout, geïnspireerd door de blauwe luchten van de Provence en de Middellandse Zee.
De Provence is de enige plek ter wereld waar het aperitief de zee, gastronomie en levenskunst combineert met sport, dankzij pétanque.
Het aperitief wordt zo een uniek moment dat vrienden en familie samenbrengt, waar meerdere generaties elkaar ontmoeten om gezellige momenten te delen, verrijkt door de charme waaraan Marcel Pagnol ons heeft laten wennen.
De Amrut Naarangi is een echte innovatie in de wereld van whisky.
Afkomstig uit de vruchtbare vlaktes aan de voet van de Himalaya en geproduceerd door de pioniersdistilleerders van Amrut in India, biedt deze single malt whisky een unieke ervaring.
De term "Naarangi" betekent "oranje" in het Hindi, en deze fruitige smaak staat centraal in deze uitzonderlijke expressie.
Gerijpt in vaten die eerder Oloroso-sherry bevatten, doordrenkt met sinaasappelschillen, is de Amrut Naarangi een perfecte balans tussen traditie en creativiteit, met levendige citrusnoten die de meest veeleisende whiskyliefhebbers zullen aanspreken.
Ryoma is de perfecte mix van Japanse uitmuntendheid en traditionele methoden. Het is uniek en verfijnd met florale en fruitige accenten.
Rum gemaakt met puur suikerriet sap, gerijpt in Japanse witte eiken vaten.
El Dorado 15Y Special Reserve staat al lang bekend als de beste rum van de Caraïben en heeft de afgelopen tien jaar voortdurend belangrijke prijzen gewonnen. Het is een fijne, cognac-achtige rum met het meest intrigerende en complexe karakter in zijn klasse. Perfect om lang van te nippen, puur of on the rocks. Een klassieker!
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.