- Nieuw
Trots gedistilleerd door de Kurayoshi-distilleerderij, gelegen in de prefectuur Tottori. Deze expressie komt uit een unieke sakura-houten vat (Japanse kersenboom), waarin de whisky zes jaar heeft gerijpt. Elk gebruikt vat is een single cask, wat zorgt voor een unieke proefervaring doordrongen van elegantie en de verfijning van sakura, een iconisch Japans symbool. De eigenheid van het sakura-hout komt volledig tot uiting met florale en fruitige toetsen, aangevuld met hints van vanille voor een bijzondere sensorische signatuur. Dubbel gedistilleerd in Pot Still en gerijpt in de bergen van Tottori, in een natuurlijke omgeving die ideaal is voor de rijping. Teruggebracht met bronwater van de berg Daisen.
PROEFNOTITIES
KLEUR Amber
NEUS Expressief en fris, beïnvloed door het sakura-hout, met florale aroma’s, kersenbloesem, fijne kruiden, vanille en zoete toetsen.
SMAAK Zacht en harmonieus, met een moutige basis, hints van gedroogd fruit, patisserie-aroma’s en lichte eik, verrijkt met een delicate florale dimensie.
AFDRONK Droog en aanhoudend, subtiel kruidig, met fijne houttoetsen en florale zoetheid die blijft hangen.
Datasheet
Specifieke referenties
Uw beoordelingswaardering kan niet worden verzonden
Rapporteer reactie
Melding verzonden
Uw opmerking kan niet worden verzonden
Schrijf uw recensie
Beoordeling verstuurd
Uw beoordeling kan niet worden verzonden
Trots gedistilleerd door de Kurayoshi-distilleerderij, gelegen in de prefectuur Tottori. Deze expressie komt uit een unieke sakura-houten vat (Japanse kersenboom), waarin de whisky zes jaar heeft gerijpt. Elk gebruikt vat is een single cask, wat zorgt voor een unieke proefervaring doordrongen van elegantie en de verfijning van sakura, een iconisch Japans symbool. De eigenheid van het sakura-hout komt volledig tot uiting met florale en fruitige toetsen, aangevuld met hints van vanille voor een bijzondere sensorische signatuur. Dubbel gedistilleerd in Pot Still en gerijpt in de bergen van Tottori, in een natuurlijke omgeving die ideaal is voor de rijping. Teruggebracht met bronwater van de berg Daisen.