Deze blend met zeer weinig houtinvloed, vertoont een overwicht aan fruitige aroma's.
Proefnotities
Neus: Zeer aantrekkelijk met tonen van zure snoepjes, armagnac-pruimen, geflambeerde banaan en watermeloenjam.
Mond: Delicaat en smakelijk, gekenmerkt door smaken van snoep, Engelse snoepjes, fruitcake, gekonfijt fruit en amandelpasta. De zoetheid van het Sauternes-vat zorgt voor een verrukkelijke rondheid en zachtheid.
Datasheet
Specifieke referenties
Etsu Pacific Ocean Water Gin wordt gedistilleerd in de Asahikawa-distilleerderij op Hokkaido, het op één na grootste van de vier hoofdeilanden van de archipel, maar het op één na dunst bevolkte. Bronwater uit de bergen en zeewater uit de Stille Oceaan worden toegevoegd aan zorgvuldig geselecteerde planten zoals jeneverbes, bittere sinaasappelschil, zoethoutwortel, engelwortel en koriander om deze unieke gin te produceren, die de Japanse kust in een fles weet te vangen.
Dit is zeker de beste leeftijd voor Armagnac liefhebbers die vurigheid en rijpheid waarderen.
De Doorly's 3 jaar White is veel meer dan alleen een witte rum.
Geproduceerd op het eiland Barbados door de beroemde Foursquare distilleerderij, onderscheidt deze rum zich door zijn unieke verouderingsproces en zorgvuldige houtskoolfiltratie.
Drie jaar gerijpt in eiken vaten die eerder bourbon bevatten, wordt hij vervolgens gefilterd om een kristalheldere kleur terug te krijgen, terwijl hij een uitzonderlijke aromatische rijkdom behoudt.
Zijn profiel, zowel fris als complex, maakt het ideaal om cocktails te verbeteren en liefhebbers van verfijnde sterke dranken te verrassen.
Er is geen whisky meer Iers dan Pot Still; daarom vindt Glendalough Distillery het passend om deze te laten rijpen in Ierse eik. Glendalough Distillery is er trots op een rol te spelen in de heropleving van het gebruik van Ierse eik voor het maken van whiskyvaten. Deze meest typisch Ierse whiskystijl, Pot Still, rijpt eerst in voormalige bourbonvaten en vervolgens in Ierse eik die is gekapt in de bergen rond de distilleerderij.
Maison DARROZE presenteert een unieke creatie met de Brandy Borderline Finish Chardonnay, een uitzonderlijke geest geproduceerd in een ultrabeperkte oplage van slechts 848 flessen. Gemaakt van een zorgvuldige selectie van Armagnacs uit de oogst van 2018, doorbreekt deze gedurfde brandy traditionele grenzen. De innovatieve rijping in Bourgogne Chardonnay-vaten geeft het een unieke persoonlijkheid, subtiel gekenmerkt door frisse en fruitige tonen. Met zijn heldere goudgele kleur en elegante bruine accenten betovert het zowel door zijn uiterlijk als door zijn aromatische complexiteit. Deze drank kan echter niet onder de benaming "Armagnac" worden verkocht vanwege de laatste rijping in een onconventioneel vat.