Etsu Pacific Ocean Water Gin wordt gedistilleerd in de Asahikawa-distilleerderij op Hokkaido, het op één na grootste van de vier hoofdeilanden van de archipel, maar het op één na dunst bevolkte. Bronwater uit de bergen en zeewater uit de Stille Oceaan worden toegevoegd aan zorgvuldig geselecteerde planten zoals jeneverbes, bittere sinaasappelschil, zoethoutwortel, engelwortel en koriander om deze unieke gin te produceren, die de Japanse kust in een fles weet te vangen.
PROEFNOTITIES :
KLEUR: Helder, transparant.
NEUS: Jodiumachtig, fris.
SMAAK: Jodiumachtig en rond, in balans gebracht door Yuzu.
AFDRONK: Rond, soepel, een verrassende gin.
Datasheet
Specifieke referenties
Gerijpt in sherryvaten gedurende meer dan 3 jaar. De neus onthult tonen van rijp fruit en chocolade. Het gehemelte weerspiegelt de neus met extra tonen van citrus en citroengras. Zoetheid en zuurgraad zijn elegant in balans. De lichte afdronk doet denken aan het zuivere bronwater van Tottori dat tijdens de distillatie wordt gebruikt. .
2021 was een jaar dat vooral gekenmerkt werd door droogte in Martinique, vooral op het schiereiland Caravelle.
Deze zeldzame klimatologische omstandigheden hebben geleid tot een historische vintage, die uitzonderlijk verfijnde rum produceerde.
Baie Des Trésors Fleurs Du Vent is een waar juweel van dit unieke terroir.
Gemaakt van de suikerriet van het perceel "Spoutourne" en gerijpt in Amerikaans eiken vaten, belichaamt deze landbouwrum de elegantie en complexiteit van de Martinique-rums.
Gebrouwen, gefermenteerd, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld ter plaatse:
• Gemoute gerst uit de Biologische Landbouw.
• Gebrouwen met bronwater uit de Vercors.
• Gedistilleerd bij 50°C in een lage-druk alambiek ontworpen door de distilleerder.
• 3 jaar gerijpt in eikenhouten vaten in de zachte sfeer van een voormalige zijdefabriek in de Vercors.
Etsu is een van de eerste Japanse gins op de markt. Etsu betekent "PLEZIER" in het Japans. Deze gin werd ontwikkeld door de Asahikawa-distilleerderij in Hokkaido, volgens het verhaal van een eeuwenoud Aziatisch recept dat verschillende kruiden, specerijen en citrusvruchten vereist, waarvan sommige alleen in Azië te vinden zijn (bessen, pepers, citrusvruchten…). De bijzonderheid van Etsu gin zit in de blijvende aanwezigheid van sinaasappelschillen en yuzu, die gele citrusvrucht die erg populair is in Azië.
De indrukwekkende collectie Black Bull blended Scotch whisky van Duncan Taylor biedt een robuuste en volle toevoeging, gekenmerkt door een heerlijk samenspel van droge, aardse rook die harmonieus samengaat met sappig boomgaardfruit en lagen gekarameliseerde zoetheid.
Santa Ana Florale is een verleidelijke expressie van 11 verfijnde planten, met in het hart de iconische Ylang-Ylangbloem. De originele Santa Ana is verrijkt om gin & tonic-liefhebbers nog beter te bekoren, met meer jeneverbes en dalandan, een Filipijnse citrusvrucht, terwijl de Ylang-Ylang-noten behouden blijven. Het resultaat is een gedurfd en weelderig bloemig boeket bij elke slok.