St Etienne Extra Vieux Marquis De Terme 2007- 48%

De HSE Extra Vieux Marquis de Terme 2007 is een van de mooiste uitdrukkingen van de Martinikaanse expertise in het maken van agricole rum.
Na meer dan 11 jaar gerijpt te hebben in eikenhouten vaten, onderging deze uitzonderlijke vintage een zeldzame en verfijnde afwerking van 10 maanden in Franse eikenhouten vaten die eerder de grote wijnen van Château Marquis de Terme, een beroemd domein uit Margaux, hadden bevat.
Dit unieke proces verleent de rum opmerkelijk complexe aroma's, gecombineerd met een zeldzame diepte die de meest veeleisende kenners zal bekoren.

PROEFNOTITIES :

NEUS: Bij het openen onthult de neus een indrukwekkende aromatische rijkdom. Fijn en krachtig, het komt tot uitdrukking in genereuze tonen van rood fruit en kirsch, snel gevolgd door delicate hints van edelhout, cacao en een subtiele invloed van Bordeaux wijn-tannines. Deze eerste benadering wordt elegant in evenwicht gebracht door kruidige nuances, wat een fascinerende sensorische reis aankondigt.

SMAAK: De smaak onderscheidt zich door een voortreffelijke rondheid, waarbij elk element perfect geïntegreerd lijkt. De aanzet is verleidelijk, gedomineerd door smaken van donkere vruchten zoals braam en zwarte kers, vermengd met hints van zoethout. De harmonieuze houttonen, beïnvloed door de afwerking in wijnvaten, voegen een extra dimensie toe, verrijkt met een vleugje fijne kruiden (peper, kaneel) die het gehemelte zacht omhullen.

AFDRONK: De afdronk is lang, aanhoudend en bijzonder elegant. Het behoudt de mooie harmonie tussen rijp fruit, kruiden en hout, terwijl het accenten van cacao en geroosterde vanille onthult. De licht tanninerijke ondertoon, kenmerkend voor de rijping in wijnvaten, voegt een zeer verfijnde finale toe.

RHUM800

Datasheet

Land
Martinique
Volume
0.5
Merk
St Etienne
Alcoholgraad
48°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.