Deze 8 jaar oude rum is een waardige vertegenwoordiger van de distilleerderij Trinidad Distillers Limited, gelegen op het eiland Trinidad en Tobago.
Hij heeft ten volle geprofiteerd van het tropische klimaat van het eiland, gekenmerkt door intense hitte en hoge luchtvochtigheid, ideale omstandigheden voor de teelt van suikerriet.
PROEFNOTITIES :
NEUS: De aanvankelijke aroma's van kamfer maken plaats voor warme en troostende noten van kaneel, pure chocolade, en een subtiele honingtoets die het geheel verzacht.
SMAAK: De aanzet is recht en goed uitgebalanceerd, gekenmerkt door fruitige smaken van mango en mirabel, gevolgd door een opkomst van specerijen zoals kruidnagel, vergezeld van frisse nuances van munt en eucalyptus.
AFDRONK: Lang, zacht en warm, met een aangename persistentie die het genot van de proeverij verlengt.
Datasheet
Specifieke referenties
Deze 9 jaar oude rum is een eerbetoon aan de Jamaicaanse expertise en het unieke vakmanschap van het Franse merk Compagnie des Indes. Afkomstig uit een geheime distilleerderij, werd hij zorgvuldig geselecteerd door Florent Beuchet, de oprichter van het merk. Gedistilleerd in een pot still in juli 2013 uit melasse, rijpte deze rum eerst 20% van zijn tijd in het tropische klimaat van Jamaica voordat hij werd overgebracht naar Europa om verder te rijpen in ex-bourbonvaten. Het zorgvuldige rijpingsproces resulteerde in een rum die rijk is aan esters, goed gebalanceerd en vol karakter. Geproduceerd in een beperkte oplage, werd slechts één vat gebotteld, goed voor 379 genummerde flessen. Gebotteld zonder koude filtratie in maart 2023.
Een geturfde single malt uit de Highlands, de whisky van het Schotse landschap uit de Hooglanden en eilanden. Al deze elementen zijn terug te vinden in de kunst van Murray Robertson, die de historische geologie van Schotland verkent en verbindt met de fauna, flora en alles wat het land, de mensen, de producten en natuurlijk whisky vormt.
Met uitsluitend 12 jaar oude malt- en graanwhisky's van de hoogste kwaliteit, afkomstig uit geselecteerde distilleerderijen in Schotland en gerijpt in de beste sherry- en bourbonvaten, wordt Black Bull 12 gemengd volgens een formule van 50% malt en 50% graan, en gebotteld op 50% alcohol (100 US proof), voor een volledige smaakervaring die al uw zintuigen zal aanspreken. Deze robuuste maar veelzijdige blend kan puur, met water of als ingrediënt in cocktails worden geserveerd.
De HSE Château La Tour Blanche finish 2016 rum valt op door zijn elegantie en rijke aromatische palet, met honingachtige en fruitige tonen zodra de fles wordt geopend.
Deze vintage werd meer dan vijf jaar gerijpt in eikenhouten vaten, gevolgd door een afwerkingsperiode van bijna een jaar in voormalige Sauternes-vaten van Château La Tour Blanche, 1er Cru Classé.
Deze unieke combinatie van smaken biedt een proefervaring van oneindige zoetheid.