Gemaakt van een combinatie van de beste single malts uit Speyside en Islay, waaronder de oude GlenAllachie. De tweede batch van Lum Reek 10 jaar oud is de perfecte balans tussen turf en een rijke, fruitige karakter, en wordt gebotteld op natuurlijke vatsterkte van 55,8%, zonder koude filtering voor maximale smaak.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Golven van geroosterde honingraat, gember en vanille, met kaneel, kampvuurrook en melasse.
SMAAK: Een explosie van pure chocolade, verbrande sinaasappelschil en honingraat, gevolgd door rokerige kruiden, karamel en geroosterde koffiebonen.
AFDRONK: Noten van gember.
Datasheet
Specifieke referenties
Sérum Gorgas Gran Reserva is een blend van super-premium rum, internationaal bekroond, gerijpt tot 8 jaar in ex-bourbon vaten. Het ontving de gouden medaille in de categorie "6 tot 10 jaar oude rum, column still" en de trofee "Best Rum 2020" bij de HK IWSC Cathay-Pacific!
Uncle Nearest 1856 is een blend van onze premium gerijpte whisky. Hij heeft een karamelkleur met een mooie diepgouden tint. In de neus hooi en pompoenpitten met subtiele tonen van rijp steenfruit en karamelmaïs. De krachtige en kruidige smaak wordt verzacht door zoete karamel en ahorn, alsof je in een havermoutkoekje bijt. De afdronk is lang en rijk. Het blijft aangenaam zoet op het gehemelte met tonen van vanille nadat de specerijen zijn verdwenen.
Spicebox werd geïnspireerd door een sluwe Canadees, die de smokkelwaarlading in houten vaten zou verzenden, zwart gestempeld met specerijen. alles verliep volgens plan, totdat er een vat werd gemorst en hun exportdagen voorbij waren! De merknaam zelf communiceert de smaak en verbindt ons intrinsiek met gekruide whisky. De kleuren en schijn, oranje en bruin, zijn gerelateerd aan de algemene perceptie van specerijen, de warmte die wordt overgebracht door de verschillende specerijenaroma’s. De branding die representatief zijn voor de lettertypen van de producten en afdrukken van de jaren 1920, tijdens de prohibitie.
De Sortilège Bosbessen is een Canadese whisky-likeur met esdoornsiroop, verrijkt met de heerlijke smaken van de beroemde wilde bosbessen uit de regio Lac Saint-Jean. Het resultaat is een opmerkelijk verfijnde likeur die zowel fruitig als licht zoet is. Het wordt het best gekoeld of met ijs geserveerd, en dankzij de rijke smaak is het ook geschikt voor koffie en cocktails. U kunt het ook puur serveren als perfecte afsluiter van een voortreffelijke maaltijd. Sortilège wordt bereid volgens een origineel recept van de afstammelingen van de eerste kolonisten van Quebec, die de whiskybrouwtechnieken van de Nieuwe Wereld meenamen en een lokaal inheems ingrediënt, esdoornsiroop, toevoegden om een echt unieke spirit te creëren.
1792 is het jaar waarin Kentucky een staat werd, als erkenning voor het belang van de Bluegrass-staat als de bakermat van bourbon. Onze 1792-uitingen omvatten onze Small Batch Bourbon, die met precisie en vakmanschap wordt gemaakt, en onze Limited Edition Expressions, die zeldzame en speciale whisky’s zijn die werkelijk onderscheidend en buitengewoon zijn.