St Etienne ESB Parcellaire N°1

De HSE Parcellaire N°1 Canne d'Or is een ware ode aan de rijkdom van de Martinikaanse suikerriet.
Gemaakt in 2016, is deze agricole rum het resultaat van een rigoureuze selectie, vervaardigd uit riet van één enkele percelen.
De gebruikte rietsoort, R570, beter bekend als Canne d'Or, staat bekend om zijn robuustheid en unieke aromatische eigenschappen.
Deze agricole rum, gerijpt gedurende 12 maanden in Amerikaanse eiken vaten na distillatie, biedt een complex palet van smaken en aroma's.
Habitation Saint-Etienne, een echte instelling van de agricole rum, neemt ons hier mee op een unieke zintuiglijke reis door deze eerste parcellaire rum, waarbij uitzonderlijk vakmanschap wordt onthuld.

PROEFNOTITIES :

NEUS: Uiterst elegant, de neus opent met subtiele en omhullende bloemige aroma's, versterkt door accenten van verse vanille. Terwijl de rum zich opent, komen levendige tonen van exotisch fruit zoals mango en papaja naar voren, vergezeld van nuances van gekonfijte citrus, met name bloedsinaasappel.

SMAAK: De smaak is rijk en complex, met een brede en zijdezachte textuur. De eerste momenten onthullen heerlijke smaken van gekonfijt fruit, orangette en blonde tabak. Geleidelijk komen kruidige tonen van witte peper erbij, wat zorgt voor een prachtige dynamiek tussen zoetheid en levendigheid. Het hout blijft delicaat en verrijkt zonder ooit te overheersen.

AFDRONK: Lang en elegant, de afdronk laat een blijvende indruk achter met bloemige, licht kruidige noten en een aanhoudend fruitig karakter van passievrucht en gekonfijte citrus. Een afdronk die het evenwicht en de beheersing van deze parcellaire rum aantoont.

RHUM829

Datasheet

Land
Martinique
Volume
0.7
Merk
St Etienne
Alcoholgraad
45.2°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.