

Onze eerste Italiaanse whisky, en nog een gloednieuw label uit de pen van Emily Chappell, PUNI is ook de eerste Italiaanse whisky distilleerderij. De spirit vloeide voor het eerst uit hun Schotse koperen distilleerketels in 2014. Een 4 jaar oude, gebotteld op 47,3% alcohol.
Onze eerste Italiaanse whisky, en een ander gloednieuw label uit de pen van Emily Chappell, PUNI is ook de eerste Italiaanse whisky distilleerderij. Spirit voor het eerst stroomde uit hun Schotse koperen pot stills in 2014 Een 4 jaar oud, gebotteld op 47,3% abv. Puni produceert malt whisky, maar gemoute gerst is slechts een van de drie granen in het recept. De andere twee zijn gemoute rogge, en gemoute tarwe. Sinds 2016 produceren ze ook spirit van 100% gemoute gerst. Deze release maakt gebruik van hun drie mout mashbill, en is gerijpt in een ex-bourbon vat en afgewerkt in een Pinot Noir vat, dat kan verhogen de fruitigheid, frisheid en soms een brengt een beetje droogheid aan de whisky
|DEGUSTATIEKAART|
• Neus
Lichte bessenfruitigheid: aardbei, framboos, rode bes. Boterige vanille, met een vleugje groene banaan, en ook kokosnoot.
• Mond
Romige moutigheid, vanille, zoetigheid van snoepjes: schuimgarnalen en bananen, aardbeien Chewits, en een vleugje witte chocolade.
Datasheet
Specifieke referenties
Een toevoeging aan het Finlaggan-assortiment uit 2015, genaamd Eilean Mor (degenen onder u die de geografie van Islay kennen, zullen die naam kennen). Deze uitdrukking is gebotteld op een iets hogere sterkte dan andere Finlaggan-releases (uiteraard exclusief de Cask Strength). De whisky komt van een geheime distilleerderij op Islay - Het is een goed bewaard geheim welke...
De Sortilège Bosbessen is een Canadese whisky-likeur met esdoornsiroop, verrijkt met de heerlijke smaken van de beroemde wilde bosbessen uit de regio Lac Saint-Jean. Het resultaat is een opmerkelijk verfijnde likeur die zowel fruitig als licht zoet is. Het wordt het best gekoeld of met ijs geserveerd, en dankzij de rijke smaak is het ook geschikt voor koffie en cocktails. U kunt het ook puur serveren als perfecte afsluiter van een voortreffelijke maaltijd. Sortilège wordt bereid volgens een origineel recept van de afstammelingen van de eerste kolonisten van Quebec, die de whiskybrouwtechnieken van de Nieuwe Wereld meenamen en een lokaal inheems ingrediënt, esdoornsiroop, toevoegden om een echt unieke spirit te creëren.
La Fée Bohemian is een moderne absint die de avant-gardistische en rebelse geest van Bohemen belichaamt.
Geïnspireerd door de Fluwelen Revolutie van 1989, is deze absint een eerbetoon aan de culturele en artistieke bewegingen van de 20e eeuw in Tsjechië.
Met een lager anijsgehalte dan traditionele Franse absinten, onderscheidt hij zich door zijn veelzijdigheid in cocktails en biedt hij een unieke en gedurfde smaakervaring.
Ideaal voor liefhebbers van zowel klassieke als hedendaagse cocktailcreaties, betovert La Fée Bohemian met zijn levendige groene kleur en elektrische blauwe rand.
Eagle Rare Kentucky Straight Bourbon Whiskey is meesterlijk vervaardigd en zorgvuldig gerijpt gedurende niet minder dan tien jaar. De zeldzaamheid van deze grote bourbon komt tot uiting in zijn complexe aroma, evenals de zachte en aanhoudende smaak. Eagle Rare is een bourbon die zijn naam eer aandoet met zijn verheven, kenmerkende smaakervaring.
Sortilège is een unieke mix van Canadese whisky en esdoornsiroop. Gemaakt uit de rijkdom en authenticiteit van het platteland van Quebec, biedt deze likeur de perfecte balans tussen de bedwelmende kracht van Canadese whisky en de karakteristieke smaak van esdoornsiroop, wat resulteert in een likeur van opmerkelijke verfijning.
Vele jaren geleden vulden ze nieuwe Finlaggan in Rioja Red Wine Hogsheads. Afkomstig uit de regio Rioja in het Baskenland van Spanje, hebben deze Hogsheads de kenmerkende zwaar geturfde Finlaggan een extra laag gegeven die de smaak van rode bessen bedekt. Het resultaat is een werkelijk heerlijke zoete en rokerige dram om van te genieten. De extractie uit de eikenhouten vaten heeft deze whisky een prachtig rijke natuurlijke koperachtige rosé gouden kleur gegeven.
El Dorado 12 is een blend van speciaal geselecteerde, gerijpte rums. De jongste rum in de blend is minstens 12 jaar oud, het is een combinatie van de Enmore and Diamond Coffey stills and de Port Mourant double wooden pot still, ze werden in een perfecte balans samengebracht en rijpten in ex-bourbon eiken vaten.