

Een toevoeging aan het Finlaggan-assortiment uit 2015, genaamd Eilean Mor (degenen onder u die de geografie van Islay kennen, zullen die naam kennen). Deze uitdrukking is gebotteld op een iets hogere sterkte dan andere Finlaggan-releases (uiteraard exclusief de Cask Strength). De whisky komt van een geheime distilleerderij op Islay - Het is een goed bewaard geheim welke...
DEGUSTATIEKAAR
NEUS Rokerig, turfachtig en een beetje jodium.
MOND Goed geturfd en vrij intens. Kruidige hints van zwarte peper.
AFDRONK Een lange afdronk van drogende turfrook.
Datasheet
Specifieke referenties
Panda is een bekroonde premium gin gedistilleerd en gebotteld in België. Het is volledig biologisch en is de eerste gin ter wereld die lychees bevat. De delicate lycheesmaak wordt aangevuld met andere ingrediënten, waaronder kersen, sinaasappelschil, basilicum, rozemarijn, Chinese steranijs, jeneverbessen en zuiver water uit de Hoge Venen. De harmonie tussen deze ingrediënten geeft Panda gin een subtiele maar krachtige noot met delicate, verfijnde accenten.
Cihuatán Suerte is een limited edition rum geïnspireerd door de legende van Muwaan Mat, de Maya-god van geluk. Het Maya-volk geloofde dat deze god de gave van geluk deelde via kristallen. Om dit te benutten, filtreerden ze water met kwarts tijdens een heilig ritueel, waarna ze dranken genoten op betoverende feesten. Deze fles, met zijn prachtige levendige kleuren, trekt de aandacht. Hij bevat een heerlijke extra gerijpte rum, ontstaan door kolomdistillatie, gevolgd door 15 tot 17 jaar rijping in eikenhouten vaten en tenslotte gefilterd over kwarts.
Trois Citrus is de herinterpretatie van de traditionele sinaasappellikeur door Merlet: triple sec. Hiervoor werkte de familie Merlet samen met een van 's werelds beste bartenders, Tony Conigliaro, om een perfect product te creëren voor gebruik in cocktails. Trois Citrus combineert drie soorten citrusvruchten: bittere sinaasappel, bloedsinaasappel en citroen.
Ontspan met de unieke smaken van sappige Clementines uit Italië, handgeplukte Italiaanse jeneverbes, een vleugje Pancalieri munt en andere lokale botanische middelen.
Laat u meeslepen door de kenmerkende en betoverende geur van zongerijpte zwarte bes samen met handgeplukte Italiaanse jeneverbes, kruiden uit Piemonte en een lichte toets van munt.