The Big Smoke werd gecreëerd om malt whisky's van enkele van de meest iconische distilleerderijen van Schotland te mengen, en in zijn meest ruige vorm te bottelen. Deze whisky doet denken aan traditionele Islay malts, vol turfrook en kustzoetheid, krachtig maar strelend, alles wat je zou verwachten van een blend van uitzonderlijke rokerige whisky's. Om het beste resultaat te krijgen, voegen we misschien iets toe van buiten Islay, maar nog steeds vol rokerig karakter, om zo tot een Big Smoke te komen. De Big Smoke 46 (46% abv) geeft een zachte introductie tot de rokerige stijl. De vreugdevuur en zeewier kenmerken die je zou verwachten zijn verpakt in lagen van zoete vanille van vers Amerikaans eiken. De Big Smoke 60 (60% abv) op volle sterkte doet "alles wat het zegt op het blikje...
The Big Smoke werd gecreëerd om malt whisky's van enkele van de meest iconische distilleerderijen van Schotland te mengen, en in zijn meest ruige vorm te bottelen. Deze whisky doet denken aan traditionele Islay malts, vol turfrook en kustzoetheid, krachtig maar strelend, alles wat je zou verwachten van een blend van uitzonderlijke rokerige whisky's. Om het beste resultaat te krijgen, voegen we misschien iets toe van buiten Islay, maar nog steeds vol rokerig karakter, om zo tot een Big Smoke te komen. De Big Smoke 46 (46% abv) geeft een zachte introductie tot de rokerige stijl. De vreugdevuur en zeewier kenmerken die je zou verwachten zijn verpakt in lagen van zoete vanille van vers Amerikaans eiken. De Big Smoke 60 (60% abv) op volle sterkte doet "alles wat het zegt op het blikje," en zal voldoen aan de verwachtingen van zelfs de meest hardcore Islay fanaten.
|DEGUSTATIEKAART|
• Kleur
Witte wijn.
• Neus
Antiseptische room, gezouten boter op toast, vreugdevuren van drijfhout in de verte, schuimgebak, perziken en aardbeien.
• Mond
Koel en muntachtig, rook en zachte houtskool, krentenbollen en poedersuiker.
• Afdronk
Knisperend en schoon met een toenemende olieachtige ziltigheid en natte houtrook, nat gras en een vleugje leer.
Specifieke referenties
Ontdek de harmonie van rook en port Ontdek een ongeëvenaarde gerookte single malt, waar Deense innovatie samensmelt met Portugese traditie. De Stauning Smoke Tawny Port Cask is een limited edition die de ruige essentie van heide- en turfrook uit West-Jutland combineert met de rijpe complexiteit van Tawny Port. Gemaakt van 100% lokaal Deens vloer-gemout gerst, wordt deze whisky dubbel gedistilleerd in direct gestookte koperen pot stills en gerijpt in first-fill Tawny Port vaten. Het resultaat is gedurfde rook, in balans met fruit en specerijen. In de neus ontdekt u zoete kampvuurrook, tijm en heidehoning. De smaak ontvouwt zich met gezouten karamel, citrus en zachte rook, leidend tot een afdronk van rijpe pruim en toffee. De Stauning Smoke Tawny Port Cask is een verfijnde expressi...
De Cañero Sauternes rumvat-afwerking wordt dubbel gerijpt na het mengen in witte eikenhouten vaten die worden gebruikt om zoete wijn uit de Sauternes-regio in Frankrijk te rijpen. Na ongeveer 9 maanden in deze vaten doorgebracht te hebben, mengt de rum zijn karakter met de zoete tonen van de Sauternes-wijn, waardoor het een zeer drinkbare spirit wordt, gewaardeerd door zowel nieuwkomers als kenners.
De kastanjebruine tint van deze whisky komt rechtstreeks van de rijping in vaten van 228 liter die eerder Pinot Noir van Château de Chassagne-Montrachet bevatten.
Speciaal geselecteerd door Billy Walker, gelimiteerde editie (2.000 kisten), gerijpt in Bourbon-vaten en secundair gerijpt in vaten uit de Douro-vallei, gerijpt in Speyside, niet koud gefilterd en zonder toegevoegde kleurstoffen. Gelegen in het hart van Portugal is de Douro-vallei een van de oudste beschermde wijnregio's ter wereld, opgericht in 1756. Met de hoogste classificatie van wijnen in het land als Denominação de Origem Controlada (DOC), is deze historische regio een belangrijke producent van robuuste en karaktervolle rode wijnen. Factoren zoals de eikensoort, het toastniveau en de kuiperij van het vat laten elk een unieke stempel achter op de rustende spirit.
Gebrouwen, gefermenteerd, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld ter plaatse:
• Gemoute gerst uit de Biologische Landbouw.
• Gebrouwen met bronwater uit de Vercors.
• Gedistilleerd bij 50°C in een lage-druk alambiek ontworpen door de distilleerder.
• 3 jaar gerijpt in eikenhouten vaten in de zachte sfeer van een voormalige zijdefabriek in de Vercors.