

Datasheet
Specifieke referenties
10 jaar is de magische leeftijd voor een rum. Hij staat dan aan het firmament van zijn evolutie. Met zijn sterke karakter en houtachtige zoetheid zal hij de meest veeleisende fijnproevers veroveren.
Met een mash bill van 51% maïs en 49% gierst biedt KOVAL Bourbon een drinkervaring die evenwichtig, toegankelijk en ongeëvenaard is. De ongewone graancombinatie zorgt voor tonen van mangochutney en vanille in de mond, met een peperige karamelfinish.
PROEFNOTITIES : KLEUR: Geolied cederhout. NEUS: Rijke karamel en gebakken peren schitteren tegen een elegante achtergrond van nieuw leer. SMAAK: Een meesterlijk evenwicht van sappige abrikozen, gekruid eikenhout en vanillebanketbakkersroom. AFDRONK: Lang en warm met tonen van verse specerijen en rozijnen.
Dit is een bittere aperitieflikeur die is gecreëerd op basis van het recept voor de "Italian Bitter of Turin" uit de jaren 1860. Oorspronkelijk geproduceerd in Turijn, Italië, onder de naam Torino Gran Classico, werd het recept in 1925 gekocht door de kleine Zwitserse distilleerderij E. Luginbühl, en sindsdien wordt er een versie geproduceerd, voornamelijk voor lokale consumptie. Gran Classico werd ontwikkeld door terug te keren naar het oorspronkelijke recept; het wordt gemaakt door maceratie van 25 aromatische kruiden en wortels, waaronder alsem, gentiaan, bittere sinaasappelschil, rabarber en hysop. De maceratie creëert ook een natuurlijk aantrekkelijke gouden amberkleur, en er worden geen extra kleurstoffen toegevoegd.
Een unieke spirit die zowel gin- als whiskyliefhebbers verrukt. KOVAL Barreled Gin is gemaakt van hetzelfde gewaardeerde recept als de Dry Gin, maar met een nieuw niveau van citrus, kruiden en lichte butterscotch zoetheid die afkomstig zijn van de rijping in een KOVAL whiskey vat. KOVAL Barreled Gin is fris genoeg om puur te drinken, of als een nieuwe laag van diepte in klassieke cocktails zoals een Old Fashioned, Negroni of Gimlet.
KOVAL Four Grain wordt gedistilleerd uit een mengsel van haver, gemoute gerst, rogge en tarwe. Deze whisky wordt gerijpt in zwaar verkoolde nieuwe eiken vaten uit Minnesota en gebotteld als single barrel op 47%, met behulp van geavanceerde technologieën om een nauwkeurige consistentie en kwaliteit te garanderen.