Pusser’s Select Aged 151, of Overproof, wordt geproduceerd op "vatsterkte", omdat het naar de bevoorradingswerven van de Royal Navy in Deptford, Gosport en Devonport werd verscheept voor het mengen en verdunnen "tot Proof."
Deze rumblend wordt minstens drie jaar gerijpt en geproduceerd in overeenstemming met de Admiraliteitsvoorschriften voor rum die van kracht waren ten tijde van het einde van de dagelijkse portie in 1970. Niet alleen is de inhoud van deze exclusieve blend minstens drie jaar gerijpt, maar het is ook koud gefilterd om de smaak en zachtheid te verbeteren.
PROEFNOTITIES
Kleur: Rijke kastanjebruine mahonie, kristalhelder
Neus: Klassieke Demerara met marmelade, marsepein, kaneel en tabak
Lichaam: Vol, zeer afgerond met tonen van siroop, specerijen, fruit, leer, gedroogde sultana's en zacht eikenhout
Afdronk: Warm, soepel, gedenkwaardig, lange afdronk
Datasheet
Specifieke referenties
De Old Pulteney Port finish is de tweede expressie in de Coastal-serie. Het werd gerijpt in Ruby Port Pipes en Ruby Port Barriques, die eerder een rode en zoete versterkte wijn uit de Douro-vallei in het noorden van Portugal bevatten. De zoete smaken van de wijn passen perfect bij de zilte tonen waarvoor de Maritime Malt bekend staat.
Cihuatan 12 Jaar Cinabrio is een uitzonderlijke rum uit El Salvador, zorgvuldig gemaakt van suikerrietsiroop en melasse.
De naam, "Cinabrio," is geïnspireerd op cinnaber, een rood mineraal dat door de Maya's werd gebruikt om hun zonnegod, Kinich Ahau, te eren.
Deze rum heeft minstens 12 jaar gerijpt in de kelders van Licorera Cihuatan, in Amerikaanse eiken vaten die eerder bourbon bevatten.
De rijke geschiedenis en ambachtelijke productiemethode van deze rum maken het tot een ware viering van de Maya-cultuur en Salvadoriaans vakmanschap.
Matusalem Solera 7, een uitzonderlijk veelzijdige gouden rum, ideaal voor cocktails of puur.
Geïnspireerd door de spectaculair ruige kustlijn waaraan onze distilleerderij op het Isle of Skye ligt, hebben we getemde zwaar gepekelde granen om een elegant ruige dram die kracht in balans brengt met verfijning om het bloemige, geurige karakter van onze whisky. Cnoc Na Mòine is gerijpt in Bourbon, Amerikaans Eiken Oloroso en Pedro Ximenez vaten. De sherry vaten in deze nieuwe release zorgen voor een zoetere, rijkere smaak en een donkerdere kleur De naam Cnoc Na Mòine betekent 'heuvel van turf'. turf' en is geografisch gelegen in Knoydart, die vanaf de distilleerderij te zien is aan de overkant van de Sound of Sleat. de distilleerderij.
Hoe duivels ongepast zou het zijn om de Properly Improper Gin te mengen met een premium Mexicaanse agave spirit? Door de donkere bessen- en citrusnoten van Brockmans Gin te combineren met de kruidige en aromatische tonen van premium Mexicaanse agave, hebben we een exclusieve, ambachtelijke batch gecreëerd om puur van te genieten – een gelimiteerde editie met genummerde batch.
De HSE Château La Tour Blanche finish 2016 rum valt op door zijn elegantie en rijke aromatische palet, met honingachtige en fruitige tonen zodra de fles wordt geopend.
Deze vintage werd meer dan vijf jaar gerijpt in eikenhouten vaten, gevolgd door een afwerkingsperiode van bijna een jaar in voormalige Sauternes-vaten van Château La Tour Blanche, 1er Cru Classé.
Deze unieke combinatie van smaken biedt een proefervaring van oneindige zoetheid.
Burlanegra is een rum gemaakt van geselecteerde melasse uit Midden-Amerika. Na een dubbele distillatie in een continue kolomdistilleerketel, rijpt hij meerdere jaren in Amerikaanse eikenhouten vaten en krijgt vervolgens een finish in Pedro Ximénez-vaten, wat hem zijn kenmerkende en verfijnde aromatische profiel geeft.