Pusser's eerbetoon aan koning Charles III . Pusser's Rum Limited heeft een limited edition marine-rum gecreëerd uit geselecteerde distilleerketels in Guyana en Trinidad ter ere van de kroning van koning Charles III en koningin-gemalin Camilla op 6 mei 2023. Terwijl de kroon van Sint-Edward op het hoofd van koning Charles wordt geplaatst, nodigen wij u uit om uw glas te heffen en een toost uit te brengen op de nieuwe koning en koningin van het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest. Deze verfijnde blend van gerijpte rum heeft een alcoholpercentage van 54,5% (Navy Proof) en lijkt op de rum die op 31 juli 1970 werd geschonken, toen de Admiraliteit stopte met de dagelijkse rumrantsoenen voor scheepsbemanningen, waarmee een einde kwam aan de langste traditie in de maritieme geschiedeni...
PROEFNOTITIES :
KLEUR: Tawny (lichte bruintint).
NEUS: Lange afdronk met perfect gebalanceerde aroma’s van karamel, kruiden en gedroogd fruit.
SMAAK: Medium.
AFDRONK: Zachte en fruitige smaak, met tonen van heerlijk romige vanille en eikenhout.
Specifieke referenties
Kyloe wordt samengesteld uit de beste malt- en graanwhisky's, met een hoog aandeel malt ten opzichte van graan, en gebotteld op een stevig alcoholpercentage van 50%, zonder koude filtratie, om een gedurfde, authentieke en krachtige zintuiglijke ervaring te bieden.
Pusser’s Blue Label oude rum geeft nieuw leven aan de authentieke Navy Rum. Elke druppel is even rijk aan geschiedenis als aan aroma’s en onthult een mondgevoel dat wordt gekenmerkt door de intense geur van suikerriet. De assemblage van Caribische rum straalt exotisme uit en wekt de wens op om nieuwe horizonten te verkennen.
ABK6 is een Single Estate Cognac, geproduceerd op een kalkstenen heuvel op 154 m hoogte. 100% van de Ugni-blanc druiven werd gebruikt. Er vond een dubbele distillatie plaats in kleine Charentais-distilleerketels. De ABK6 Pure Single heeft gerijpt in nieuwe en oude Franse eikenhouten vaten van 350 liter uit de Limousin.
Dit is een bittere aperitieflikeur die is gecreëerd op basis van het recept voor de "Italian Bitter of Turin" uit de jaren 1860. Oorspronkelijk geproduceerd in Turijn, Italië, onder de naam Torino Gran Classico, werd het recept in 1925 gekocht door de kleine Zwitserse distilleerderij E. Luginbühl, en sindsdien wordt er een versie geproduceerd, voornamelijk voor lokale consumptie. Gran Classico werd ontwikkeld door terug te keren naar het oorspronkelijke recept; het wordt gemaakt door maceratie van 25 aromatische kruiden en wortels, waaronder alsem, gentiaan, bittere sinaasappelschil, rabarber en hysop. De maceratie creëert ook een natuurlijk aantrekkelijke gouden amberkleur, en er worden geen extra kleurstoffen toegevoegd.