De Pineau des Charentes is het resultaat van het mengen van Cognac-eau-de-vie met vers druivensap. Dit proces is een eeuwenoude traditie in de regio, en deze knowhow maakt het mogelijk een uniek en kwalitatief hoogwaardig product te creëren dat de smaak van de Charentais-zon belooft. Om van Leyrat Pineau des Charentes Pierres Blanches te genieten, serveert u het gekoeld als een weelderig aperitief of als begeleiding bij desserts.
PROEFNOTITIES :
KLEUR: Goudgeel, schitterend.
NEUS: Overwegend fruitige neus met tonen van vijg, verse perzik, peer, walnoot, subtiel houtachtig en een frisse citrusachtige afdronk.
SMAAK: Een ronde en soepele proefervaring, rijkelijk fruitig met een goede balans voor een frisse, licht zure afdronk.
Datasheet
Specifieke referenties
In Cu Bocan vermengt een lichte rook zich met rijke citrusvruchten en exotische specerijen. Subtiel geturfd, verrassend zacht, opent het de deur naar de wereld van licht geturfde whisky. ~ Prijs: Winnaar van de 2023 San Francisco World Spirit Competition (Dubbele Gouden Medaille).
Vaten
Bourbon
Oloroso Sherry
Noord-Amerikaans virgin eikenhout
Etsu Pacific Ocean Water Gin wordt gedistilleerd in de Asahikawa-distilleerderij op Hokkaido, het op één na grootste van de vier hoofdeilanden van de archipel, maar het op één na dunst bevolkte. Bronwater uit de bergen en zeewater uit de Stille Oceaan worden toegevoegd aan zorgvuldig geselecteerde planten zoals jeneverbes, bittere sinaasappelschil, zoethoutwortel, engelwortel en koriander om deze unieke gin te produceren, die de Japanse kust in een fles weet te vangen.
Eiko betekent "glorie" in het Japans. Eiko wordt geproduceerd op het eiland Hokkaido en is een vodka die wordt verkregen door de distillatie van suikerrietmelasse. Tijdens het hele productieproces profiteert ze van de uitzonderlijke kwaliteit van het water uit Hokkaido. Met Eiko krijgt u de volledige Japanse expertise op het gebied van filtratie door zand en houtskool aangeboden.
Gecreëerd in het hart van Japan door de Kurayoshi-distilleerderij, is The San-In een blended whisky die de elegantie en subtiliteit belichaamt die typisch is voor Japanse sterke dranken. Gerijpt in ex-bourbonvaten gedurende 3 jaar, betovert het met zijn balans tussen frisheid en fruitige zoetheid. Deze whisky is een uitnodiging voor een smaakreis waarbij vanille- en ahornsiroopsmaken harmonieus samenkomen. Zijn beheerst complexiteit maakt het een ideale keuze om puur of in een cocktail van te genieten.
Het laatste deel van de "Five Virtues-serie" is gewijd aan water en eert de vijf elementen - hout, vuur, aarde, metaal en water - die een integraal onderdeel zijn van het whiskyproductieproces. Deze editie eert de exclusieve waterbron van Tomatin, de Alt-na-Frith Burn, een constante watervoorziening. De whisky ondergaat een rijping, de helft in sherry hogsheads en de andere helft in tweede-vulling bourbonvaten. Beperkt tot 6.000 flessen, is deze serie een eerbetoon aan ambachtelijk vakmanschap en de invloed van de natuur.
Een single malt whisky gemaakt van zorgvuldig gekozen peated malt, gedistilleerd in de natuurlijke omgeving van Tottori en gerijpt in geselecteerde vaten.
Deze whisky roept een zachte, fruitige zoetheid op, met een rokerige, turfachtige finish. Dit meesterwerk, zorgvuldig vervaardigd met hart en passie, wordt op smaak gebracht met natuurlijk bronwater van hoge kwaliteit van Mt. Daisen.
Dubbel gedistilleerd in potstills en vervolgens gerijpt in Sakura-eiken vaten, de beroemde en iconische Japanse kersenboom. Vaak gebruikt als een metafoor voor de vergankelijkheid van schoonheid en het leven, is het altijd een bron van inspiratie geweest voor Japanse kunstenaars.