Compagnie des Indes Latino is een blend van hoofdzakelijk "Spaanse" rums (60% komt uit Guatemala), maar niet alleen, want een deel van de rum waaruit hij is samengesteld komt uit Guyana (Engelse invloed).
Het Spaanse type brengt de gulzigheid, terwijl de Engelse invloed een vleugje frisheid brengt.
5 jaar rijping in nieuwe vaten (bourbon) hebben ervoor gezorgd dat deze rum zijn rondheid en een rijk palet aan aroma's heeft verkregen.
De rum is gebotteld zonder koude filtratie.
Gemaakt van een melange van Centraal-Amerikaanse rums met een zeer sterke Latijns-Amerikaanse smaak (60% Guatemalteekse rums), en een vleugje Guyanese rums (Trinidad en Tobago en Barbados), brengt deze melange de kenmerken van Latijns-Amerikaanse rums naar voren, met zijn ronde en gastronomische noten.
DEGUSTATIEKAART
NEUS Fris en elegant, met tonen van amandel en marsepein.
SMAAK Zacht en subtiel, met zoethout, ananas en gekonfijt tropisch fruit.
AFDRONK Zacht en rond, met honing en geroosterde koffiebonen.
Datasheet
Specifieke referenties
Aerolite Lyndsay is een tien jaar oude geturfde single malt van een geheime distilleerderij op Islay. Onze blenders presenteren het beste van de drank door het in bourbonvaten en Spaanse eiken sherryvaten te laten rusten.
De HSE Ragtime American Barrel is een opmerkelijke amberkleurige cuvée die hulde brengt aan de muzikale kunst van Ragtime, een voorloper van jazz.
Deze agricole rum, gemaakt van puur suikerrietsap, profiteert van een zorgvuldige rijping in Amerikaanse eikenhouten vaten van 200 liter, wat complexe en rijke aroma's geeft.
Zijn korte rijpingsperiode in het vat onthult subtiele, houtachtige, vanille- en delicate tonen die liefhebbers van authentieke rum zullen bekoren.
PROEFNOTITIES
KLEUR Zacht amber met een lichte gele zweem.
NEUS Zacht, zeer aromatisch met een vleugje honing en citroen op de voorgrond.
SMAAK Zoet in aanzet met een aangename fruitigheid en een lange, zachte afdronk. Licht maar complex, zacht maar uitdagend.
Minstens vijf jaar in eikenhouten vaten gelegd, is deze rum doordrenkt met onovertroffen dimensies en diepte. Kan het best puur of met ijs worden gedronken.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.