Specifieke referenties
Gerijpt gedurende 42 tot 47 maanden, vangt deze met de hand vervaardigde Belgische whisky de essentie van de streek Hesbaye. Gedistilleerd in oude Caperdonich pot stills uit 1898, rijpt hij in first-fill Amerikaanse witte eikenhouten (Quercus alba) bourbonvaten. Afkomstig van duurzame landbouw en eerlijke handel, heeft deze niet-geturfde cuvée een natuurlijke kleur zonder kunstmatige kleurstoffen. In een voortdurende zoektocht naar authenticiteit wordt de whisky niet koud gefilterd en gebotteld in de distilleerderij, wat een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van zijn vakmanschap en oorsprong garandeert.
Etsu is een van de eerste Japanse gins op de markt. Etsu betekent "PLEZIER" in het Japans. Deze gin werd ontwikkeld door de Asahikawa-distilleerderij in Hokkaido, volgens het verhaal van een eeuwenoud Aziatisch recept dat verschillende kruiden, specerijen en citrusvruchten vereist, waarvan sommige alleen in Azië te vinden zijn (bessen, pepers, citrusvruchten…). De bijzonderheid van Etsu gin zit in de blijvende aanwezigheid van sinaasappelschillen en yuzu, die gele citrusvrucht die erg populair is in Azië.
Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey wordt gecreëerd als eerbetoon aan de machtige buffel en de robuuste, onafhankelijke en vrije geest van de pioniers die hen volgden. Gemaakt van de beste maïs, rogge en gemoute gerst, rijpt Buffalo Trace bourbon jarenlang in nieuwe eikenhouten vaten in eeuwenoude magazijnen tot het zijn volle rijpheid bereikt.
Afkomstig van een zorgvuldige selectie Caribische rum, wordt Gun’s Bell geblend in onze kelders in Chevanceaux volgens een traditionele ambachtelijke methode. Vervolgens rijpt het gedurende 4 tot 6 maanden in eikenhouten vaten (afhankelijk van het weer) om houtachtige tonen, vanille, droge noten, geroosterde amandelen en rokerige accenten te ontwikkelen. Gun’s Bell onthult krachtige en smaakvolle aroma’s en laat een ongeëvenaarde stroom van smaken vrijkomen, met zowel fruitige als rokerige tonen.
De oude rum Botran Roaju viert het uitzonderlijke erfgoed van de gebroeders Botran Merino, visionaire pioniers die de vruchtbare gronden van de Duero in Spanje verlieten om zich te vestigen in het hart van Guatemala. Dit vloeibare juweel belichaamt de betoverende eerste expressie van de Roaju-cuvée, een zorgvuldig samengestelde mix van rum gerijpt in vaten doordrenkt met geschiedenis. De magie van Botran ligt in het deskundig gebruik van verschillende vaten: ex-Bourbonvaten, opnieuw gebrande Bourbonvaten, ex-Sherryvaten en ex-Portvaten, volgens een dynamische rijpingsmethode. Verfijnd in ex-Spaanse wijnvaten uit Burgos, biedt deze rum een unieke identiteit, rijk aan nuances en karakter.