L'Unique Assemblage Cuvée Anniversaire 48.50%

De Unieke Assemblage is een uitzonderlijke jubileumcuvée die de rijke geschiedenis en traditie van Maison Darroze viert. Deze cuvée is een eerbetoon aan de verschillende opmerkelijke jaren van het familiehuis, en verenigt armagnacs uit verschillende tijdperken om een symfonie van aroma's en smaken te creëren. Elk geselecteerd jaar draagt zijn eigen unieke bijdrage bij, resulterend in een armagnac met een ongeëvenaarde complexiteit en diepte.

1974 : Oprichting door Francis Darroze.
1982 : Verwerving van de armagnacs van het domein van Saint Aubin.
1985 : Bouw van de kelders in Roquefort.
1994 : Aankomst van Marc Darroze naast zijn vader.
2002 : Bouw van ontvangstruimten voor spiritueel toerisme.
2011 : Bouw en uitbreiding van de faciliteiten en rijpingskelders in Labastide d’Armagnac.
Er zijn

1974 karaffen geproduceerd voor de 50 landen waarin Darroze Armagnacs regelmatig worden gedistribueerd. De diepte en complexiteit van de oude 50-jarige armagnacs, aangevuld met de frisheid en fruitigheid van de jongere, brengen een unieke balans in de cuvée. "De Unieke Assemblage" is zijn naam: een knipoog naar de twee vlaggenschiplijnen van het huis, de "Unieke Collectie" en de "Grote Assemblages".

Proefnotitie

Mooie goudkleur, mahonie reflecties.
De neus is zeer expressief, biedt zowel delicate aroma's van gekonfijt fruit (abrikoos, sinaasappelschil), fijne specerijen (vanille, kaneel, zoethout), gedroogd fruit (vijg, amandel) als licht geroosterd brood.
In de mond zijn de tannines vet. We vinden de vurigheid van een jonge armagnac en de wijsheid van een 50-jarige eau-de-vie. Veel specerijen, leer, gekonfijte sinaasappel.

Een armagnac van een voortreffelijke complexiteit en een eindeloze afdronk.

ARM230

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.