

Miracielo is een gekruide rum die in Guatemala wordt geproduceerd door dezelfde distilleerderij die Botran produceert. Het recept van deze gekruide rum dateert van 1953: een traditionele maceratie van verse pruimen, sultana's en vanille. De productie wordt in kleine hoeveelheden uitgevoerd. De fles is bijzonder goed ontworpen, met een handgemaakte lederen kraag.
Miracielo rum wordt met de hand gemaakt in Guatemala. Het is een gekruide rum met een origineel recept uit 'La Antigua Guatemala de 1953'!
Tijdens het rijpingsproces worden verse pruimen, sultana's en vanille met de hand toegevoegd om een royale maceratie mogelijk te maken.
Zo biedt deze Reserva Especial Miracielo een unieke signatuur. Ook de fles onderstreept het ambachtelijke karakter van deze rum met een geraffineerd detail, een handgemaakte kraag van chocoladeleer.
|DEGUSTATIEKAART|
• Neus
De neus is licht maar tamelijk geurig, met een harsachtige en vegetale tendens. De karamel en vanille van het geroosterde vat zorgen voor rondheid en een zekere gulzigheid. Een paar etherische toetsen vliegen over het glas, met accenten van vers fruit (lychees) en bloemen.
• Mond
De smaak is rond en verfijnd, met licht gebrande aroma's (koffie, melasse, geroosterde noten) en zoete specerijen (vanille, kaneel). Er is een zekere warmte in het midden van de smaak, met alcohol gekleed in specerijen.
• Afdronk
De afdronk is rond, met een fruitigheid die naar de zoetige kant neigt.
Datasheet
Specifieke referenties
Geleid door zijn halve eeuw ervaring heeft meester-distilleerder Billy Walker een filosofie van houtinnovatie toegepast en de beste vaten ter wereld geselecteerd om de spirit naar zijn hoogtepunt te tillen, wat resulteert in een werkelijk uitzonderlijke single malt. Gecreëerd uit een combinatie van Pedro Ximénez- en Oloroso-sherrypuncheons, evenals een kleine hoeveelheid nieuw eiken vaten en rode wijnbarriques, biedt de resulterende bronzen spirit een rijpe sherry-gesofisticeerdheid. De GlenAllachie 8 jaar oud wordt gebotteld op 46%, niet-koud-gefilterd en natuurlijk van kleur voor een maximale smaakervaring.
De Doorly's 12 jaar, een iconisch product van de Foursquare distilleerderij in Barbados, belichaamt de kunst van rumdistillatie en -mengeling.
Deze uitzonderlijke rum is het resultaat van een zorgvuldige twaalfjarige rijping in de tropen, in vaten die eerder Kentucky bourbon en Madeira bevatten.
Deze dubbele distillatie, met gebruik van zowel pot still als kolom distillatie, geeft deze rum ongeëvenaarde aromatische complexiteit en finesse.
PROEFNOTITIES
NEUS: Rijke aroma's van mout en zoete nectar die samensmelten met lagen eikenhout en vanille.
SMAAK: Elegant en verfijnd, rijk en zacht, zijdezacht en vol, met een prachtige mix van noten en kaneelaroma.
AFDRONK: Notities van zoete, dikke en elegante nectar, honing en een vleugje rustgevende rook.