Dit is de tweede versie in de reeks van The Dublin Liberties Irish Whiskey - een 10 jaar oude single malt die een rijpingsperiode heeft ondergaan in sherryvaten, met de hand geselecteerd door Master Distiller Darryl McNally.
PROEFNOTITIES:
NEUS: Kersenschil, banketbakkersroom en een vleugje warme kaneel.
SMAAK: Pure chocolade, rozijn en hints van rijke walnoot.
AFDRONK: De nootachtige tonen blijven hangen, nu meer neigend naar zoete amandel.
Datasheet
Specifieke referenties
HEE JOY JAMAICA 2008 viert het prachtige terroir van Jamaica. Deze uitzonderlijke rum komt voort uit een lange fermentatie en een volledige distillatie in pot stills. Vervolgens rijpt hij 10 jaar in bourbonvaten, waarna hij wordt gereduceerd en gebotteld in onze kelders in Chevanceaux, in de Cognac-regio. Een prachtige signatuur van de grootste Jamaicaanse rummeesters, versterkt door de expertise van Hedonits Spirits.
Gedistilleerd met alleen pure ingrediënten, 100% tropisch gerijpt in ex-bourbonvaten, ongezoet en gebotteld in kleine batches op 41,7% - perfect om van te nippen!
Uncle Nearest 1884 Small Batch Whiskey is een 93-proof whiskey gedistilleerd, gerijpt en gebotteld volledig door Uncle Nearest. Elke batch wordt met de hand geselecteerd door onze oprichters en samengesteld door de 5e generatie Nearest Green afstammeling en onze Master Distiller, Victoria Eady Butler, die in 2021 werd uitgeroepen tot Master Blender of the Year door Whiskey Magazine, The Spirits Business en Vinepair.
Hee Joy Origins is een blend van traditionele rum uit Jamaica, Trinidad & Guyana, zorgvuldig geselecteerd en gerijpt in aparte vaten binnen elke oorspronkelijke distilleerderij. Vervolgens worden ze geblend en verfijnd in Franse eikenhouten vaten in Cognac, Frankrijk. De buitengewone balans van Hee Joy Origins komt voort uit de complexiteit en rijkdom van de aroma’s van de drie herkomsten. De drie rumsoorten rijpen 5 jaar in hun respectieve vaten en klimaten voordat ze worden samengevoegd in Cognac-vaten. Hee Joy is een uitzonderlijke rum. Hij wordt puur en op kamertemperatuur gedronken.
Deze keer neemt het merk ons mee naar Jamaica voor de ontdekking van een zeer oude VSOP-rum. Deze creatie van de Worthy Park-distilleerderij heeft 4 jaar gerijpt in Bourbon-vaten en werd vervolgens naar de Cognac-regio vervoerd voor een extra rijping van zes maanden in de kelders van het merk in Chevanceaux. Deze cuvée heeft dus een dubbele rijping ondergaan, eerst in een tropisch klimaat en daarna in een continentaal klimaat.
Onze gin is het resultaat van distillatie en maceratie. Wij gebruiken een gecertificeerde biologische graanalcohol van Europese oorsprong (voornamelijk uit Italië) die alle zachtheid en finesse van Origen gin brengt en het evenwicht van de geselecteerde aromatische noten tot uiting laat komen.