Kurayoshi Pure Malt is meer dan 3 jaar gerijpt in eiken vaten. Het heeft een zoet en verfrissend aroma van gemoute gerst, aangevuld met zoete en wrange tonen van rum-rozijnen, mout en vanille. De lichte afdronk doet denken aan het zuivere Tottori bronwater dat bij het distillatieproces wordt gebruikt.
PROEFNOTITIES :
Zacht verfrissend en het hartige aroma van mout, de evenwichtige zuurte, bitterheid en de zoetheid van rozijnen, noten en vanille verspreiden zich harmonieus door de hele mond.
Datasheet
Specifieke referenties
PROEFNOTITIES
KLEUR Zacht amber met een lichte gele zweem.
NEUS Zacht, zeer aromatisch met een vleugje honing en citroen op de voorgrond.
SMAAK Zoet in aanzet met een aangename fruitigheid en een lange, zachte afdronk. Licht maar complex, zacht maar uitdagend.
De Kurayoshi Pure Malt 12 Jaar is een juweel van Japans vakmanschap, vervaardigd door de Kurayoshi-distilleerderij. Bekend om zijn expertise in het blenden van malts en het gebruik van puur bronwater uit de Daisen-bergen, biedt deze distilleerderij whisky's van zeldzame verfijning en elegantie. Gerijpt gedurende 12 jaar in Amerikaanse witte eikenhouten vaten, onderscheidt deze pure malt whisky zich door zijn rijke aromatische boeket en diepe, evenwichtige smaken. Niet koud gefilterd, behoudt het een authenticiteit die liefhebbers zal aanspreken.
Een geturfde single malt uit de Highlands, de whisky van het Schotse landschap uit de Hooglanden en eilanden. Al deze elementen zijn terug te vinden in de kunst van Murray Robertson, die de historische geologie van Schotland verkent en verbindt met de fauna, flora en alles wat het land, de mensen, de producten en natuurlijk whisky vormt.