Etsu is een van de eerste Japanse gins op de markt. Etsu betekent "PLEZIER" in het Japans. Deze gin werd ontwikkeld door de Asahikawa-distilleerderij in Hokkaido, volgens het verhaal van een eeuwenoud Aziatisch recept dat verschillende kruiden, specerijen en citrusvruchten vereist, waarvan sommige alleen in Azië te vinden zijn (bessen, pepers, citrusvruchten…). De bijzonderheid van Etsu gin zit in de blijvende aanwezigheid van sinaasappelschillen en yuzu, die gele citrusvrucht die erg populair is in Azië.
PROEFNOTITIES
KLEUR: Helder, transparant.
NEUS: Floraal en kruidig, met uitgesproken tonen van citrus en Yuzu.
SMAAK: Fris en goed in balans met peperige tonen en een vleugje zoethout.
AFDRONK: Rond, soepel, zijdezacht.
Datasheet
Specifieke referenties
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Botran Cobre is een uitzonderlijke gekruide rum die zijn inspiratie haalt uit Ponche, een traditionele feestdrank uit Guatemala.
Deze ambachtelijke rum is een harmonieuze mix van gember, kardemom, kaneel en kruidnagel.
Zorgvuldig gedistilleerd in een koperen ketel en gerijpt in solera, biedt deze drank een rijke en complexe sensorische ervaring, perfect voor liefhebbers van gekruide rum.
Exotico Blanco Tequila is een ware viering van de Mexicaanse kunst van distillatie. Geproduceerd in het hart van Mexico's meest prestigieuze regio voor tequila-productie, is deze hoogwaardige distillatie het resultaat van nauwgezet vakmanschap.
Volledig gedistilleerd van blauwe agave, onderscheidt deze tequila zich door zijn kristalheldere helderheid en visuele zuiverheid, wat een uitzonderlijke proefervaring belooft.
Het belooft een verfrissend sensorisch avontuur dat zowel doorgewinterde kenners als nieuwsgierige beginners zal aanspreken.
Op basis van water uit de Stille Oceaan ontwikkeld, valt deze gin op door zijn subtiele mineraliteit, verfrissende citrusachtige smaak en delicate balans tussen citrusvruchten en Japanse botanicals. Een eerbetoon aan de uitgestrektheid en zuiverheid van de oceanen, die een elegante en verfrissende proefervaring biedt.
De Tomatin 18 Year Old is een malt van wereldklasse.
Gerijpt in traditionele eiken vaten en eerste vulling Oloroso Sherry butts, ontwikkelen de honing en zachte eiken smaken zich tot een hint van donkere chocolade met een citrusbite voor een aanhoudende zoete en licht droge afdronk.