Sequoia Whisky Single Malt Bio
Gebrouwen, gefermenteerd, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld ter plaatse:
• Gemoute gerst uit de Biologische Landbouw.
• Gebrouwen met bronwater uit de Vercors.
• Gedistilleerd bij 50°C in een lage-druk alambiek ontworpen door de distilleerder.
• 3 jaar gerijpt in eikenhouten vaten in de zachte sfeer van een voormalige zijdefabriek in de Vercors.
PROEFNOTITIES
KLEUR: Een strogele tint versterkt door subtiele gouden reflecties.
NEUS: Een subtiele cocktail van aroma’s van gedroogde bloemen, zachte kruiden en acaciahoning. Na walsen verschijnen tonen van vers brood en edel hout.
SMAAK: Een smaak met een prachtig evenwicht tussen structuur, zachtheid en aromatisch profiel. Na enkele minuten luchtigheid wedijveren de geuren van gedroogde bloemen met de smaken van vers brood en honing.
AFDRONK: Een aromatische afdronk die lang aanhoudt en verleidt met zijn minerale en tonische accenten. Verleidelijk, zuiver en met een grote aromatische precisie legt de eerste Whisky van de Distillerie du Vercors zijn eigen stijl vast. Een referentie!
Datasheet
- Land
- Frankrijk
- Volume
- 0.5
- Merk
- Sequoia
- Alcoholgraad
- 42°
- BIO
- Oui
- Flessen/Karton
- 6
Specifieke referenties
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...
St Etienne Extra Vieux Kilchoman Cask Finish
Na meer dan 5 jaar rijping in eikenhouten vaten volgens de pure traditie van de ‘Rhums vieux HSE’, volgde deze oude rum een finish van 4 tot 5 maanden in Kilchoman Islay Single Malt whiskyvaten.
Glendalough Single Cask Madeira Finish
De gerijpte Canteiro Madeira-vaten, afkomstig van de Afrikaanse kust en die versterkte Madeira-wijn hebben bevat, nemen intense aroma's en smaken op en geven deze door, gevormd door de hitte en het tropische klimaat van hun oorsprongsgebied.
Botran Rare Vintage French Wine Cask
De Botran Rare Vintage 'French Wine Cask' is een echt kunstwerk in de wereld van rum.
Geboren uit het subtiele huwelijk tussen traditie en innovatie, valt deze rum op door een dynamisch rijpingsproces dat uniek is voor de Solera-methode, waarbij rum van 8 tot 25 jaar samenkomt om een unieke proefervaring te bieden.
Deze kostbare Guatemalteekse nectar rijpte eerst in Amerikaanse bourbonvaten, om vervolgens te worden verfijnd in Franse wijnvaten, wat het een rijk en complex aromatisch palet geeft.
Glendalough 7Y Mizunara 46%
Deze 7 jaar oude Ierse Single Malt whisky van Glendalough in Wicklow werd gerijpt in Amerikaanse Bourbon-vaten en afgewerkt in Japanse Mizunara-vaten uit Hokkaido, in het vulkanische noorden van Japan. De Mizunara-vaten werden speciaal voor dit project op maat gemaakt door ervaren kuipers in Japan. De uitzonderlijke combinatie van Ierse whisky in Japanse houten vaten maakt het een zeer interessante whisky.
St Etienne Vieux VSOP
Een zeer lange rijping in Amerikaanse witte eiken vaten geeft deze uitzonderlijke rum een Creoolse smaak en een kruidig aromatisch palet.