

Specifieke referenties
Deze uitstekende Speyburn werd 18 jaar lang gerijpt in Amerikaanse en Spaanse eiken vaten voordat hij werd gebotteld met 46% ABV. Deze botteling is opgedragen aan Speyburns distilleermanager, Bobby Anderson, omdat 2018 toevallig zijn 18e jaar bij de distilleerderij is.
De appels worden gemengd, geplet en geperst. Het appelsap fermenteert volledig om de cider te distilleren. De dubbele distillatie vindt plaats zes maanden na het gistingsproces van de cider. De eerste distillatie van de cider geeft de petite eau van 30% vol. en het is de tweede distillatie, die van de petite eau, die de Calvados oplevert.
Rijping: minimaal zes jaar. In 400 liter geroosterde eiken vaten, waarvan 25% nieuw.
De Meikle Tòir – The Chinquapin One is een geturfde single malt, zorgvuldig vervaardigd en gerijpt in nieuwe Chinquapin eikenhouten vaten afkomstig uit de Noordelijke Ozarks, VS. Deze whisky biedt tonen van zachte kruiden en geroosterde noten, harmonieus gecombineerd met een zachtere rokerige turfsmaak, afkomstig van het vastelandsturf van St. Fergus. Met een verlengde fermentatie van 160 uur en een rookprofiel gemeten op 35 PPM, onthult deze single malt een complexiteit die perfect samengaat met rijping in nieuwe eikenhouten vaten.
De Melon Charentais Crème van Merlet is een eerbetoon aan de lokale variëteit, bekend om zijn kwaliteit en tegenwoordig geproduceerd in verschillende regio's. De familie Merlet betrekt hun producten van partnerproducenten op slechts enkele tientallen kilometers van de distilleerderij, wat zorgt voor controle over de kwaliteit van de productie.