Tomatin 2008 15y Sherry Edition Palo Cortado

De Tomatin-distilleerderij presenteert een opmerkelijke editie van zijn Sherry-collectie, waarin de unieke invloed van Palo Cortado-vaten op zijn 15-jarige Single
Malt wordt belicht. Gedistilleerd in 2008 en zorgvuldig gerijpt, verkent deze whisky de rijkdom en complexiteit die de droge en zoute sherry aan het Schotse elixer toevoegt.
Het resultaat is een harmonieuze combinatie van diepe en elegante smaken die fijnproevers van sterke dranken zullen verrukken.
Met zijn tonen van gemberwortel, zwarte thee en sinaasappelschil blijkt deze whisky een uitstekende metgezel voor rijke chocoladedesserts.

PROEFNOTITIES

NEUS
: Bij het openen wordt de neus gevuld met verleidelijke aroma's van boterkaramel en gedroogde sinaasappelschil. Een subtiele zoetheid die perfect samengaat met de zilte nuances die kenmerkend zijn voor Palo Cortado-sherry.

SMAAK
: De aanzet in de mond wordt gekenmerkt door een romigheid die doet denken aan melkchocolade, verrijkt met de knapperigheid van paranoten. De complexiteit ontvouwt zich met smaken van licht geroosterd vruchtbrood, wat een textuur biedt die zowel rijk als gebalanceerd is.

AFDRONK
: De afdronk voldoet aan de verwachtingen, lang en kruidig, waar zwarte thee wordt gecombineerd met de kruidige warmte van gemberwortel. Een subtiele balans tussen bittere en zoete tonen die aangenaam in de mond blijft hangen.

MH3679

Datasheet

Land
Schotland
Age
15Y
Volume
0.7
Merk
Tomatin
Alcoholgraad
46°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.