Tomatin 2014 10y Sherry Edition Manzanilla

De Tomatin 2014 10Y Sherry Edition Manzanilla is een single malt uit de prestigieuze serie "The Sherry Collection".
Deze gelimiteerde editie brengt een eerbetoon aan de moderne cultuur van sherry, vooral door de onderscheidende invloed van Manzanilla-vaten.
Gedistilleerd in 2014 en 10 jaar gerijpt, belichaamt deze whisky de essentie van rijping in sherryvaten, met een laatste afwerking van 2 jaar in Manzanilla-vaten.
Het resultaat is een rijke en complexe spirit, die de eeuwenoude tradities van Schotse whisky perfect combineert met de delicate en ziltige tonen van versterkte Spaanse wijn.

PROEFNOTITIES :

NEUS: De opening wordt gekenmerkt door intrigerende aroma's van vers zuurdesembrood, die de warmte van de bakkerij oproepen, vergezeld van tonen van gezouten popcorn die doen denken aan filmavonden en levendige markten. Deze eerste indrukken worden verrijkt door een subtiele toets van hazelnoot, die een extra laag complexiteit toevoegt.

SMAAK: In de mond onderscheidt deze Tomatin Edition Manzanilla zich door een verfijnd en harmonieus smaakpalet. Gedroogde vruchten, typisch voor de beste sherries, vermengen zich met delicate nuances van kamillethee, die een florale zoetheid brengen. Een lichte bitterheid van grapefruit balanceert perfect de rijkdom van ahornsiroop, terwijl de zoute noot, een kenmerk van Manzanilla, opmerkelijke diepte en textuur toevoegt.

FINISH: De afdronk is lang, licht zoutig, trouw aan het unieke karakter van Manzanilla. Hij blijft hangen met een omhullende zoetheid van bruine boter, die een geruststellend gevoel geeft en een blijvende herinnering achterlaat aan de complexe en gebalanceerde smaken die deze uitzonderlijke single malt definiëren.

MH3678

Datasheet

Land
Schotland
Age
10Y
Volume
0.7
Merk
Tomatin
Alcoholgraad
46°

Specifieke referenties

chat Commentaar (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.